Η UEFA απειλεί την Αγγλία και τον πρωθυπουργό της με αποκλεισμό από το Euro 2028!

Δημοσίευμα των Times βάζει «φωτιά» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ενόψει του Euro 2028

O πρωθυπουργός της Αγγλίας, Κιρ Στάρμερ (αριστερά), με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, στον τελικό του Euro 2024 ανάμεσα στην Ισπανία και την Αγγλία

EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Η πρόθεση του πρωθυπουργού της Αγγλίας, Κιρ Στάρμερ, να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της εθνικής ομάδας της χώρας στο Euro 2028, το οποίο μάλιστα έχει οριστεί να διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των Times, η UEFA διεμήνυσε με αυστηρό τρόπο πως εάν προχωρήσουν με το σενάριο της παρέμβασης και επίβλεψης στους συλλόγους τους, τότε θα θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την παρουσία τους στο τουρνουά.

Ο στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι να επιτραπεί στον Βασιλιά Κάρολο να παρακάμπτει αποφάσεις των συλλόγων όσον αφορά τα τηλεοπτικά έσοδα.

«Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση η αυτονομία και ακεραιότητα του ποδοσφαίρου» ξεκαθαρίζει ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε επιστολή του προς τη γραμματέα Πολιτισμού, Λίζα Νάντι, όπως τονίζει το δημοσίευμα.

«Καθίσταται ξεκάθαρο ότι η UEFA έχει το μάτι της στραμμένο προς την FA για τον τρόπο λειτουργίας της και είναι πανέτοιμη να επέμβει…» τόνισε στους Times άνθρωπος της αγγλικής ομοσπονδίας.