Super League, Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 0-0: Τον «μπλόκαρε» και έφυγε με βαθμό από το Φάληρο

Super League: Ο Παναιτωλικός πήρε σημαντικό βαθμό στο «Γ. Καραϊσκάκης» καθώς υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην «λευκή» ισοπαλία (0-0) και την πρώτη του απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα.
Απώλεια βαθμών για τους "ερυθρόλευκους" κόντρα στην πολυπρόσωπη άμυνα των Αγρινιωτών
EUROKINISSI

Η πολυπρόσωπη άμυνα των Αγρινιωτών προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν τις… λύσεις, μια και επέμειναν στις σέντρες από τα άκρα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν στο «λευκό» 0-0 και να πάρουν από έναν βαθμό.

Έτσι, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη στην έδρα του, φτάνοντας τους 10 βαθμούς, ενώ από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έφτασε στους 4 με τη συμπλήρωση ισάριθμων αναμετρήσεων στην Super League.

Το ερχόμενο Σάββατο (21/09) οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη, ενώ την ίδια μέρα, ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 5ης στροφής του πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός θέλησε από την αρχή να αναλάβει τα ηνία της αναμέτρησης, αναζητώντας ένα γρήγορο τέρμα. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που είχε την πρώτη απειλή του αγώνα. Ήταν το 11ο λεπτό όταν ο Μαυρίας «πάτησε» στην περιοχή του Τζολάκη από τα δεξιά, έπιασε και το δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η συνέχεια άνηκε στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Τσάβες. Ωστόσο, οι Αγρινιώτες προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους «ερυθρόλευκους» με την πολυπρόσωπη άμυνά τους, ενώ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωστά στις φορές που απειλήθηκε.

Η πρώτη… υποψία απειλής ήρθε από τον Ανδρέα Ντόι, ο οποίος στο 16’ θέλησε να κάνει το γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βέλντε δεν κατάφερε να βάλει την προβολή στο σουτ του Έσε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Πειραιώτες ανέβασαν… στροφές αναζητώντας ένα τέρμα, αλλά στο 23’ ο Τσάβες αντέδρασε σωστά στο σουτ του Έσε από το ύψος της περιοχής και στο 39’ ο Ελ Κααμπί στην προσπάθειά του να αποφύγει τη μπάλα από το σουτ του Στάμενιτς… έσωσε την αντίπαλη εστία από μία ακόμα απειλή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η πιο σημαντική απειλή του Παναιτωλικού στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπουζούκης είδε ωραία την κίνηση του Μαυρία στο δεύτερο δοκάρι, του έκανε τη μπαλιά, ο Ορτέγκα δεν έδιωξε, ο Μαυρίας έκανε άμεσα το σουτ, από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η… απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στην εξέλιξη της φάσης, με τον Τσικίνιο να… δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Τσάβες, ο οποίος μπλόκαρε την κεφαλιά του Πορτογάλου, ενώ στο 43’ ο Μπουζούκης έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Τορεχόν, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ήρθε στο 44’ με το σουτ του Βέλντε έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Τσάβες ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Μονόλογος χωρίς… ουσία

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο των «ερυθρόλευκων», χωρίς ωστόσο να έχουν την… ουσία, ήτοι το γκολ στις προϋποθέσεις που δημιούργησαν μπροστά στην εστία του Τσάβες.

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπορεί να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, επέμειναν στο πλάνο με σέντρες από τα άκρα, οι οποίες ήταν… βούτυρο στο ψωμί των φιλοξενούμενων, που είχαν πολλά κορμιά μέσα στην περιοχή τους και έδιωχναν σχετικά εύκολα.

Στο 54’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους «επίσκεψη» στα αντίπαλα καρέ με τον Ροντινέι να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Κααμπί στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Τσάβες, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία.

Ο Μλάντεν έκανε το λάθος στην άμυνα της ομάδας του, ο Ελ Κααμπί πήρε τη μπάλα, έφτασε απέναντι στον Τσάβες, θέλησε να τον αποφύγει και έφυγε στα πλάγια, έκανε το σουτ, που δεν είχε δύναμη και ο Μλάντεν λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, έδιωξε μακριά.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλησε να αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας του. Οι Γουίλιαν και Ολιβέιρα έκαναν το ντεμπούτο τους, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο μαζί τους Γιάρεμτσουκ και Κάρμο. Τα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα έδωσαν έναν… αέρα στους γηπεδούχους, αλλά και πάλι η εικόνα ήταν αντίστοιχη.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να προσπαθούν να απειλήσουν με σέντρες, τη στιγμή που οι προσπάθειες από τον άξονα ήταν λίγες. Όπως στο 69’ όταν ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Γιάρεμτσουκ, έφτασε στον Ζέλσον Μαρτίνς αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ροντινέι έφτασε κοντά στο γκολ με νέο σουτ από τον άξονα, αλλά ο Τσάβες έδιωξε ενστικτωδώς. Τα λεπτά περνούσαν, ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεσή του, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να «κλειστεί» ακόμα περισσότερο στα καρέ του.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να αναζητούν τρόπο διάσπασης της πολυπρόσωπης άμυνας με σέντρες, όπως στο 84’ όπου η κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ πέρασε άουτ, ενώ στο 86’ το σουτ του Ολιβέιρα από τον άξονα δεν βρήκε στόχο και δεν ανησύχησε τον Τσάβες.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάρμο έκανε νέα σέντρα από αριστερά, αλλά στο πρώτο δοκάρι η προσπάθεια του Ελ Κααμπί πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς στο επόμενο λεπτό, με αποτέλεσμα το 0-0 να «σφραγίσει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 31’ Μαυρίας, 87’ Λιάβας

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (82’ Κοστίνια), Ντόι, Πιρόλα (61’ Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς (61’ Ολιβέιρα), Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο (61’ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (61’ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας (76’ Στάιτς), Τορεχόν, Πέρεθ, Μπουζούκης (76’ Κουρί), Μπελεβώνης (70’ Λουίς), Ντίαζ (62’ Ρόα), Λομόνακο (76’ Μαϊντέβατς).