Πέθανε ο θρύλος της Άστον Βίλα, Γκάρι Σο - Είχε χτυπήσει στο κεφάλι μετά από πτώση

Θρήνος στο αγγλικό ποδόσφαιρο και την Άστον Βίλα για τον θάνατα του Γκάρι Σο σε ηλικία 63 ετών.
X-@Aston Villa

Ο Γκάρι Σο, θρυλικός ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1982, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών, το πρωί της Δευτέρας (16/9).

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, ο παλαίμαχος επιθετικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση το τελευταίο διάστημα μετά από πτώση και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Ο Γκάρι Σο, με 16 χρόνια θητεία στη Βίλα, ήταν μέλος και της εθνικής Αγγλίας. Θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών στην ιστορία της ομάδας του Μπέρμιγχαμ με 79 γκολ σε 213 συμμετοχές.

«Η Άστον Βίλα είναι βαθιά σοκαρισμένη και βαθιά λυπημένη από το γεγονός ότι ο Γκάρι Σο, ένας από τους νικητές του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, έφυγε από τη ζωή. Ο Γκάρι ήταν ένας δικός μας άνθρωπος, ένας ταλαντούχος επιθετικός που χαροποίησε τους οπαδούς μας με τα γκολ του και βοήθησε την Άστον Βίλα τη δεκαετία του 1980.

Οι ατομικές διακρίσεις με τη σειρά τους θα ακολουθούσαν για έναν ποδοσφαιριστή που πολλοί λάτρεψαν. Έφυγε από τη ζωή ήρεμος νωρίτερα σήμερα περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αγγλική ομάδα.

Ο Σο ανακηρύχθηκε «νέος παίκτης της χρονιάς» από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών το 1981 και ο «καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς» το 1982 στην Ευρώπη.

Ο πρώην επιθετικός της Αγγλίας κάτω των 21 ετών έπαιξε επίσης σε Μπλάκπουλ, Γουόλσολ, Κίλμαρνοκ και Σρούσμπερι.

Είχε εργαστεί ως στατιστικός αναλυτής μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο το 1992 και ήταν πρεσβευτής της Άστον Βίλα.

Σχετικές ειδήσεις