Champions League: Επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τους παίκτες - «Μια απεργία είναι κοντά»

Το ενδεχόμενο μίας απεργίας των ποδοσφαιριστών είναι υπαρκτό σύμφωνα με τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι και πρωταθλητή Ευρώπης με την Ισπανία, Ρόδρι.

Champions League: Επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τους παίκτες - «Μια απεργία είναι κοντά»
EPA/ADAM VAUGHAN
2'

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, ο διεθνής Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόδρι, ένωσε τη φωνή του με αυτή πολλών συναδέλφων και «απείλησε» με το ενδεχόμενο γενικής απεργίας.

Αιτία αποτελεί φυσικά ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός παιχνιδιών κάθε χρόνο και η μεγάλη επιβάρυνση που έχουν οι επαγγελματίες παίκτες σε όλη την Ευρώπη.

«Οποιον παίκτη και να ρωτήσετε, θα σας το πει. Είναι μία γενική άποψη μεταξύ των ποδοσφαιριστών, δεν είναι απλά η γνώμη του Ρόδρι», δήλωσε ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ενόψει του αυριανού (18/9) εναρκτήριου αγώνα των πρωταθλητών Αγγλίας στο νέο Champions League, με αντίπαλο την Ιντερ.

«Αν αυτό συνεχιστεί, σε κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν άλλες επιλογές», επισήμανε ο Ισπανός χαφ, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο οι ποδοσφαιριστές να απεργήσουν.

«Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που μας ανησυχεί, γιατί εμείς είμαστε εκείνοι που υποφέρουν», πρόσθεσε ο Ρόδρι, που πέρυσι αγωνίστηκε σε σχεδόν 60 επίσημα παιχνίδια, με τη Μάντσεστερ Σίτι και την εθνική Ισπανίας.

Ο 28χρονος μέσος εκτίμησε ότι με έναν αριθμό «μεταξύ 40 και 50 αγώνων», οι παίκτες μπορούν να αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδο. «Μετά πέφτεις, γιατί δεν είναι δυνατόν να διατηρήσεις το ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης», υπογράμμισε ο Ρόδρι και πρόσθεσε:

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας, είμαστε τα κύρια πρόσωπα αυτού του αθλήματος, ή αυτής της επιχείρησης, μικρή σημασία έχει πώς θα το ονομάσετε. Αν ο κόσμος θέλει να βλέπει καλύτερο ποδόσφαιρο, πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραζόμαστε. Οσο αυξάνει ο αριθμός των αγώνων, τόσο πέφτει το επίπεδο και η ποιότητα».

Στις αρχές του μήνα, το παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας των παικτών από τη διαρκή επιβάρυνση του προγράμματος.

Πέρα από την αύξηση των αγώνων στο Champions League και το Europa League (από έξι στους παλιούς ομίλους σε οκτώ στη League Phase, συν έναν επιπλέον γύρο διπλών αγώνων στο Champions League), στο στόχαστρο βρίσκεται κυρίως η καθιέρωση από τη FIFA του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, η πρώτη έκδοση του οποίου προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2025, στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 32 ομάδων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή