Ιταλία: Πέθανε ο Τότο Σκιλάτσι - Ήταν μόλις 59 ετών

Ιταλία: Στο πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας στην είδηση του θανάτου του Τότο Σκιλάτσι.
AP Photo

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 59 ετών άφησε την Τρίτη (18/09) ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου Σαλβατόρε «Τότο» Σκιλάτσι, έπειτα από μάχη που έδινε τα τελευταία δύο χρόνια με τον καρκίνο.

Τις προηγούμενες ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε και το πρωί της Τρίτης (18/09) η είδηση της απώλειάς του προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σ’ όλη την Ιταλία.

Ο Σαλβατόρε Σκιλάτσι είχε μία ξεχωριστή… θέση στο ιταλικό ποδόσφαιρο, μια και ήταν ο άνθρωπος που «νίκησε» τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στη «μάχη» για τον κορυφαίο σκόρερ του Μουντιάλ του 1990 που έγινε στην γειτονική χώρα.

Ποιος ήταν

Ο Τότο Σκιλάτσι είχε γεννηθεί την 1η Δεκεμβρίου του 1964 στο Παλέρμο της Ιταλίας. Η Μεσίνα αποτέλεσε τον πρώτο… σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνιζόμενος από το 1982 έως το 1989 όταν πήρε μεταγραφή για τη Γιουβέντους, ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας με 23 τέρματα.

Η παρουσία του στην «Γηραιά Κυρία» αποτέλεσε το… εισιτήριο για την Εθνική Ιταλίας και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 όπου έγραψε ιστορία, σημειώνοντας έξι τέρματα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ενώ πήρε και την «Χρυσή Μπάλα».

Το 1992 συνέχισε την καριέρα του στην Ίντερ, όμως, έπειτα από δύο σεζόν αποφάσισε να κάνει το… ταξίδι για την Ιαπωνία, αφού αγωνίστηκε στην Τζούμπιλο Ιβάτα μέχρι το 1997.