Europa League: Σε… κακό φεγγάρι και οι δύο, ευκαιρία για τον Ολυμπιακό

Europa League: Η Λιόν μοιάζει σε πολύ κακή κατάσταση και η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη League Phase του δίνει ελπίδες για σπουδαίο αποτέλεσμα στη Γαλλία.

Η πρεμιέρα της League Phase του Europa League, περιλαμβάνει και δεύτερη ελληνική ομάδα. Μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός… ρίχνεται στη «μάχη». Έχοντας εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι σε σημαντικό αντίπαλο. Την Ολιμπίκ Λιόν. Οι Γάλλοι σαφώς δεν είναι εύκολος αντίπαλος, όμως οι «ερυθρόλευκοι» τους βρίσκουν σε κακή περίοδο.

Στα τρία απ’ τα πέντε τελευταία της παιχνίδια, η Λιόν έχει ήττες, ενώ μόλις μία φορά νίκησε. Η γκρίνια είναι μεγάλη στο γαλλικό κλαμπ και η πίεση τεράστια σε όλους για το αποψινό ματς. Κατάσταση που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα για το 2024-25, καθώς ως κάτοχος του Conference League δεν είχε προκριματικά.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα (ισοπαλία με Παναιτωλικό, ήττα από Άρη), αλλά στην Ευρώπη θέλουν να κάνουν πρεμιέρα με το… δεξί. Παίρνοντας ένα σημαντικό αποτέλεσμα στην οικονομία της League Phase.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν υπολογίζει τους Μασούρα και Ζέλσον που έμειναν στην Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά φέτος είναι διαθέσιμος ο Ρέτσος. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για το ματς, είναι ο σεβασμός που δείχνει η Λιόν στον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως δεν έχει υποτιμήσει καθόλου το ματς.

Διαιτητής της αναμέτρησης για είναι ο Βίζερ, με βοηθούς τους Βανίσερε και Νίσεν. Ο Μπουρντό τέταρτος και ο Βαν Ντίσερε στο VAR. Όλοι από το Βέλγιο.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 22:00 στο «OL Stadium» και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ANT1 και το Cosmote Sport 2.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη League Phase:

26/9 Λιόν-Ολυμπιακός 22:00

3/10 Ολυμπιακός-Μπράγκα 19:45

24/10 Μάλμε-Ολυμπιακός 22:00

7/11 Ολυμπιακός-Ρέιντζερς 19:45

28/11 Στεάουα-Ολυμπιακός 22:00

12/12 Ολυμπιακός-Τβέντε 19:45

23/1 Πόρτο-Ολυμπιακός 19:45

30/1 Ολυμπιακός-Καραμπάγκ 22:00