Super League, ΠΑΟΚ - Άρης: Διλήμματα Λουτσέσκου και αλλαγές Μάντζιου - Τα πλάνα για την ενδεκάδα

ΠΑΟΚ - Άρης: Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών και οι Ραζβάν Λουτσέσκου και Άκης Μάντζιος ετοιμάζουν τα πλάνα τους για τη «μάχη» στο χορτάρι της Τούμπας.
Οι σκέψεις των δύο προπονητών για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης
Eurokinissi

Έχουν περάσει 134 ημέρες από το βράδυ που ο ΠΑΟΚ πήρε το «διπλό» στο «Κλ. Βικελίδης» στην αυλαία των play offs της περσινής Super League και κατέκτησε τον τίτλο. Το απόγευμα της Κυριακής (29/09) η Τούμπα θα φιλοξενήσει το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, τη «μητέρα των μαχών» της Νύμφης του Θερμαϊκού ή απλά το ΠΑΟΚ - Άρης.

Αναμφίβολα το ενδιαφέρον στη «μάχη» της Τούμπας δεν… περιορίζεται μόνο στη βαθμολογική συγκομιδή, μια και ο νικητής θα αυξήσει το πρεστίζ του στην πόλη. Έτσι, η νίκη αποτελεί… μονόδρομο, τόσο για τους «ασπρόμαυρους», όσο και για τους «κίτρινους».

Ραζβάν Λουτσέσκου και Άκης Μάντζιος κάνουν τα σχέδιά τους για τη «σκακιέρα» που θα… απλώσουν στον αγωνιστικό χώρο. Αμφότεροι, έχουν να διαχειριστούν προβλήματα, αφού στους γηπεδούχους έχουν τεθεί εκτός «μάχης» οι Κόλεϊ και Μπράντον, ενώ στους φιλοξενούμενους θα απουσιάσουν Μάγιο, Φαμπιάνο και Χουάνκαρ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει κάποια διλήμματα, καθώς το πρόγραμμα του «Δικέφαλου του Βορρά» είναι απαιτητικό και ακολουθεί μία ακόμα ευρωπαϊκή αναμέτρηση, μετά το ντέρμπι με τον Άρη, αυτή με τη Στεάουα.

Το πρώτο δίλημμα εντοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου οι Ότο και Σάστρε έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Ακολούθως υπάρχει και δίλημμα στην επίθεση με τους Τισουντάλι και Τσάλοφ, ενώ η μεγαλύτερη… σπαζοκεφαλιά είναι για την μεσαία γραμμή, αφού ο Σβαμπ θεωρείται δεδομένος, αλλά οι Οζντόεφ, Καμαρά και Μπακαγιόκο… ερίζουν για τη θέση του παρτενέρ. Τέλος, Κωνσταντέλιας και Μουργκ «παλεύουν» για τη θέση του επιτελικού μέσου.

Από εκεί και πέρα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, με τους Κεντζιόρα και Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας και τον Μπάμπα στα αριστερά. Ακόμα, στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι Τάισον και Ζίβκοβιτς, με τον πρώτο στα αριστερά και τον Σέρβο στα δεξιά στο 4-2-3-1 που αναμένεται να προτιμήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αντίθετα, πιο… ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον Άκη Μάντζιο, αφού θα στηριχθεί στο πλάνο που είχε και στο προηγούμενο ντέρμπι, αυτό με τον Ολυμπιακό και το οποίο του έδωσε μια σχετικά εύκολη νίκη.

Η μοναδική αλλαγή θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου ο Μοντόγια θα πάρει τη θέση του Ούγκο Μάγιο, μια και ο Ισπανός έχει τεθεί εκτός «μάχης». Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κουέστα.

Πιο μπροστά του σε σχηματισμό 4-2-3-1 θα είναι ο Μοντόγια στα δεξιά, ο Φρίντεκ στο αριστερό άκρο και οι Μπράμπετς και Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Οι Σιφουέντες και Μόντσου θα αποτελέσουν το «δίδυμο» στη μεσαία γραμμή, με τον Μανού Γκαρθία να έχει επιτελικό ρόλο. Στα άκρα θα είναι οι Σίστο και Ντιαντί, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μορόν.

Σχετικές ειδήσεις