ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις Αλμέιδα και Αλόνσο για την ενδεκάδα - Οι σίγουροι και οι εκπλήξεις

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Τα πλάνα τους για το ντέρμπι της «OPAP Arena» κάνουν Ματίας Αλμέιδα και Ντιέγκο Αλόνσο.
Οι σκέψεις των δύο προπονητών πριν το αθηναϊκό ντέρμπι
Eurokinissi

Το βράδυ της Κυριακής (29/09) η «OPAP Arena» θα φιλοξενήσει το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός. Το ματς είναι το πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι για τη νέα σεζόν και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η προσμονή του κόσμου είναι μεγάλη.

Αναμφίβολα το ενδιαφέρον στη «μάχη» της Νέας Φιλαδέλφειας δεν… περιορίζεται μόνο στους τρεις βαθμούς που θα πάρει ο νικητής, αλλά και το πρεστίζ του που θα αυξηθεί από μία επικράτηση κόντρα σ’ έναν από τους βασικούς ανταγωνιστικές για τον τίτλο. Έτσι, η νίκη αποτελεί… μονόδρομο, τόσο για την Ένωση, όσο και για το «τριφύλλι».

Ο Ματίας Αλμέιδα κάνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής έχοντας αρκετά προβλήματα να διαχειριστεί. Οι Λιβάι, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί και Οντουμπάτζο δεν είναι στη διάθεση του Αργεντίνου κόουτς, εν αντιθέσει με τους Λαμέλα, Άμραμπατ, Ρότα και Λιούμπισιτς που επιστρέφουν.

Παράλληλα, ο «Πελάδο» έχει κάποια διλήμματα για το αρχικό σχήμα. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Στρακόσια, με τον Ρότα στα δεξιά και τους Βίντα και Κάλενς στο κέντρο της άμυνας. Ο Πήλιος φαίνεται πως έχει τον πρώτο… λόγο για το αριστερό άκρο έναντι του Χατζισαφί.

Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να είναι ο Σιμάνσκι, με τον Πινέδα να παίρνει θέση στην ενδεκάδα, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο ρόλος του. Αυτό θα γίνει μόλις αποφασιστεί ποιος από τους Περέιρα, Γιόνσον και Λιούμπισιτς θα επιλεγεί για την άλλη θέση στο κέντρο. Στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι Κοϊτά και Ελίασον, με τον Πιερό στο κέντρο της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Βαγιαννίδη και Μαξ, ενώ όπως όλα δείχνουν θα στηριχθεί στον σχεδιασμό που είχε στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Έτσι, ο Ντραγκόφσκι θα είναι στον «άσο». Ο Μπάλντοκ θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μλαντένοβιτς το αριστερό. Οι Γεντβάι και Ίνγκασον θα είναι στο κέντρο της οπισθοφυλακής, με τους Αράο και Μαξίμοβιτς πιο μπροστά τους στη μεσαία γραμμή.

Ο Ουναΐ αναμένεται να πάρει ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ στην επίθεση θα είναι οι Τετέ, Πελίστρι και Ιωαννίδης, με τον τελευταίο να αποτελεί την… αιχμή του «πράσινου» δόρατος.

Σχετικές ειδήσεις