ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2: Σπουδαία νίκη με ανατροπή για τους Αγρινιώτες

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2: Με τρεις πολύτιμους βαθμούς έφυγε απ’ την Κρήτη η ομάδα του Πετράκη, που ανέτρεψε την κατάσταση μετά το γκολ του Μπαϊνοβιτς, με τέρμα του Στάγιτς και αυτογκόλ του Χριστόπουλου.
INTIME SPORTS

Χαρακτήρα και πείσμα έβγαλε ο Παναιτωλικός στην έδρα του ΟΦΗ, με αποτέλεσμα να φύγει με σπουδαία νίκη για την 6η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Πετράκη βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά στο δεύτερο μέρος ισοφάρισε και τελικά με δόση τύχης (λόγω του αυτογκόλ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι) έφυγαν με 3 πολύτιμους βαθμούς.

Έτσι, ο Παναιτωλικός ανέβηκε στους 8, όσους έχει και ο ΟΦΗ. Με τους Αγρινιώτες να συνεχίζουν την εξαιρετική τους παρουσία εκτός έδρας, καθώς έχουν επίσης την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το ματς άρχισε χωρίς φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι στο 13’ πήγαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά μετά από το λάθος των παικτών του ΟΦΗ ο Ντίαζ καθυστέρησε κι έχασε σημαντική στιγμή. Τελικά οι Κρητικοί στην πρώτη τους φάση ουσιαστικά, μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Ήταν το 18ο λεπτό όταν ο Μπαϊνοβιτς με εκπληκτικό σουτ έξω απ’ την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσάβες κάνοντας το 1-0!

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός και δεν υπήρχαν φάσεις. Στο 35’ ο Ντίαζ σούταρε με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, χάνοντας την ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία, ο ΟΦΗ απείλησε με σουτ του Φούντα στην αντεπίθεση στο 44’, αλλά το 1-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Φούντα να δημιουργεί για τον Σενκέλια στο 48’, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά μετά, ο Μαυρίας σέντραρε, ο Ντίαζ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χριστογεώργος μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία στο 58’, με τον Τσάβες να σταματά το σουτ του Σενγκέλια και αμέσως μετά ο Γκονζάλεθ σούταρε από διαγώνια θέση, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

O Παναιτωλικός τελικά, έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 65’. Ο Λιάβας εκτέλεσε φάουλ, ο Στάγιτς πήρε την κεφαλιά προ του Χριστογεώργου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Ο ΟΦΗ προσπάθησε στην κόντρα με τον Γκονζάλεθ να απειλήσει, αλλά το σουτ έφυγε άουτ στο 80’. Δύο λεπτά μετά όμως, ήρθε η ανατροπή για τον Παναιτωλικό! Με ένα απίστευτο αυτογκόλ. Ο Μπελεβώνης έκανε τη σέντρα και ο Χριστόπουλος με προβολή έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Χριστογεώργου για το 1-2!

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά και ο Παναιτωλικός γύρισε πίσω. Όμως δεν υπήρξε κάποια ευκαιρία για να αλλάξει τα δεδομένα κι έτσι οι Αγρινιώτες έφυγαν με μεγάλη νίκη απ’ το «Θ. Βαρδινογιάννης».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστόπουλος, Νους - Λιάβας, Σιέλης, Μαΐντεβατς

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλες (84΄ Μαρινάκης), Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Κουτεντάκης (70΄ Αποστολάκης), Μπαΐνοβιτς (84΄ Ριέρα), Σενγκέλια, Φούντας (66΄ Μπάκιτς), Νους, Γιούνγκ (66΄ Σαλσίδο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σίλβα (69΄ Μπελεβώνης), Λιάβας, Παντελάκης, Σιέλης, Μαυρίας, Στάγιτς, Πέρες (69΄ Λουίς Μιγκέλ), Μπουζούκης (46΄ Ρόα), Ντίας (78΄ Νικολάου), Λομόνακο (69΄ Μαϊντέβατς)