Super League, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Πήρε το ντέρμπι κι έπιασε κορυφή!

Super League: Η ΑΕΚ, παίρνοντας ώθηση από την κατάμεστη «OPAP Arena», επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού κι ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή!

Super League, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Πήρε το ντέρμπι κι έπιασε κορυφή!
INTIME SPORTS
3'

Η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε μετά από καιρό σε ένα μεγάλο ματς, το γήπεδο θύμισε τη σεζόν του… νταμπλ κι η ομάδα του Αλμέιδα βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή!

Οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίστηκαν ιδιαίτερα διαβασμένοι στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Πιερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά «οβίδα» στο 30’.

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, αλλά οι γηπεδούχοι ανταποκρίθηκαν κι ο Άμραμπατ από τη λευκή βούλα «σφράγισε» το «τρίποντο» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενη και την ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη, ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή, την ώρα που το «τριφύλλι» έμεινε στο -6 από την πρώτη θέση.

Η εξέλιξη του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Το ντέρμπι είχε αρκετή ένταση από το ξεκίνημά του, με τους ποδοσφαιριστές να δίνουν δυνατές μάχες και τον Ρότα να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 10ο λεπτό (το σουτ του πέρασε άουτ).

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε ψηλά τον Παναθηναϊκό, σε μια αναμέτρηση που είχε λίγες καλές στιγμές. Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, με τον Πιερό να εκμεταλλεύεται την πολύ όμορφη σέντρα του Ρότα.

Οι παίκτες του Αλμέιδα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ώθηση που τους έδωσε το γκολ, ωστόσο οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Γέντβαϊ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Στρακόσα να διώχνει στη δεξιά του γωνία.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα μετά την ανάπαυλα κι ανάγκασε τους γηπεδούχους σε ορισμένα λάθη που έφεραν ευκαιρίες για γκολ. Τετέ και Ουναχί, όμως, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις καλές στιγμές που είχαν στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου.

Σταδιακά η ΑΕΚ ισορρόπησε και πάλι τον αγώνα, ο οποίος δεν συνέχισε να μην έχει πολλές ευκαιρίες, αλλά «ξεχείλιζε» από δύναμη κι ένταση.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 80’ με τον Πιερό, η κεφαλιά του οποίου πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό το ίδιο έγινε με το σουτ του Λιούμπισιτς. Νωρίτερα, ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά έκανε αδύναμο πλασέ κι ο Στρακόσα μπλόκαρε.

Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Στέγκεμαν, αφού τον κάλεσε ο VAR υπέδειξε χέρι του Τσέριν σε μονομαχία με τον Πιερό. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Άμραμπατ, «σφραγίζοντας» τη νίκη για την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Στέγκεμαν
Κίτρινες: Ρότα, Σιμάνσκι, Ελίασον, Μάνταλος – Μπάλντοκ, Αράο, Τετέ, Ίνγκασον
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Ρότα (89΄ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71΄ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (64΄ Γιόνσον), Κοϊτά, Ελίασον (89΄ Άμραμπατ), Περέιρα (71΄ Μάνταλος), Πιερό.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μακσίμοβιτς (66΄ Πελίστρι), Αράο (80΄ Τσέριν), Ουναχί (80΄ Μπακασέτας), Τετέ (86΄ Γερεμέγεφ), Τζούριτσιτς (66΄ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή