Μπόρατς Μπάνια Λούκα – Παναθηναϊκός 1-1: Άφησε δύο βαθμούς στη Βοσνία

Μπόρατς Μπάνια Λούκα – Παναθηναϊκός 1-1: Καλύτεροι οι «πράσινοι» αλλά πλήρωσαν το δημιουργικό τους πρόβλημα και τις χαμένες ευκαιρίες – Μοιραίος ο Σπόραρ, δοκάρι ο Τετέ.

Μπόρατς Μπάνια Λούκα – Παναθηναϊκός 1-1: Άφησε δύο βαθμούς στη Βοσνία
INTIME SPORTS
4'

Ντεμπούτο με ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό στην League Phase του Conference League, αποτέλεσμα που σαφώς δεν ικανοποιεί. Στην Μπάνια Λούκα κόντρα στην Μπόρατς, οι «πράσινοι» έδειξαν πως είναι σαφώς ποιοτικότεροι απ’ την αντίπαλό τους, όμως το τελικό 1-1 ήρθε να διατηρήσει τον προβληματισμό στο «τριφύλλι». Χάνοντας παράλληλα και δύο βαθμούς που χρειάζονταν στην οικονομία της διοργάνωσης για την απ’ ευθείας πρόκριση στους «16».

Η ομάδα του Αλόνσο είχε ένα καλό 20λεπτο, αλλά στη συνέχεια εμφάνισε ξανά τα γνωστά προβλήματα στη δημιουργία. Στις ευκαιρίες που είχε, ο Σπόραρ ήταν μοιραίος, ενώ μια στιγμή αδράνειας σε στατική φάση έφερε την ισοφάριση. Εν συνεχεία ο Τετέ είχε δοκάρι, οι ευκαιρίες δεν έρχονταν και μοιραία έληξε το παιχνίδι ισόπαλο. Με τους «πράσινους» να γυρίζουν με ένα βαθμό, αλλά σαφώς χωρίς να είναι ικανοποιημένοι.

Το ματς άρχισε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να πιέσει την Μπόρατς. Ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο δεν υπήρξαν, όμως στην πρώτη καλή στιγμή που δημιουργήθηκε, οι «πράσινοι» πέτυχαν ένα πανέμορφο γκολ. Στο 11ο λεπτό με πολύ ωραίο συνδυασμό στον οποίο συμμετείχαν Τζούριτσιτς, Μλαντένοβιτς, τελικός αποδέκτης ο Μπακασέτας που με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 0-1!

Ένα λεπτό μετά το γκολ, οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμη τέρμα. Ο Σπόραρ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το τελείωμά του σταμάτησε στον τερματοφύλακα των Βόσνιων!

Μετά το 20λεπτο απόλυτης «πράσινης» κυριαρχίας, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν. Στο 21’ Κουλάσιν από καλή θέση σούταρε άουτ, στην πρώτη υποψία ευκαιρίας για τους Βόσνιους.

Η Μπόρατς παρά την πρωτοβουλία που ανέλαβε στο ματς, δεν μπορούσε να γίνει απειλητική παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός στο 43’ έγινε απειλητικός ξανά μετά από κόρνερ, όταν ο Μαξίμοβιτς αρχικά σούταρε στα σώματα, ο Πελίστρι δεν μπόρεσε στη συνέχεια και τελικά ξανά ο Σέρβος είδε την μπάλα να κοντράρει και να απομακρύνεται.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να απειλήσει, πιέζοντας ψηλά. Όμως στην πρώτη της φάση η Μπόρατς κατάφερε να ισοφαρίζει. Στο 50’ συγκεκριμένα, ο Ερέρα εκτέλεσε ωραία φάουλ και ο Ντεσπότοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι πήραν θάρρος και στο 52’ είχαν πολύ καλή στιγμή για να κάνουν την ανατροπή. Ο Ερέρα σούταρα με τον Ντραγκόφσκι να σώζει διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να συνέρχεται και στο 62’ είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου, όμως και πάλι ο Σπόραρ την έχασε! Ο Μπακασέτας βρήκε ωραία τον Τζούριτσιτς, ο Σέρβος γύρισε και ο Σλοβένος επιθετικός από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ!

Η κάθετη του Ουναϊ στον Ιωαννίδη στο 70’, βρήκε τον Σισκόφσκι σε ετοιμότητα. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 72’, όταν ο Τετέ με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Ο Μλαντένοβιτς στο 85’ έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ουναϊ έκανε τη σέντρα και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Παναθηναϊκός άρχισε με κακό αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις του στη League Phase, τη στιγμή μάλιστα που την 2η αγωνιστική περιμένει την Τσέλσι στην Αθήνα.

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Μ. Βούκσεβιτς (67’ Κούρζιτς), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Όγκρινετς, Σκόρουπ (67’ Νικόλοφ), Κουλάσιν, Σάβιτς (88’ Κάβιτς), Σρέσκοβιτς, Ντεσπότοβιτς (88’ Μάρσετιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (78’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (65’ Τετέ), Πελίστρι (65’ Ουναϊ), Μπακασέτας (78’ Αράο), Τζούρισιτς, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή