Ολυμπιακός: Οι απίστευτοι αριθμοί από την εντυπωσιακή εμφάνιση του 17χρονου Μουζακίτη με Μπράγκα

Ολυμπιακός: Την αποθέωση από τους οπαδούς γνώρισε ο 17χρονος Χρήστος Μουζακίτης για την τρομερή εμφάνιση που έκανε κόντρα στην Μπράγκα και πιστοποιείται και από τους αριθμούς.

Χρήστος Μουζακίτης
Μυθικοί οι αριθμοί του 17χρονου κόντρα στην Μπράγκα
EUROKINISSI
2'

Το απόγευμα της Πέμπτης (03/10) ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στη φετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στο «σπίτι» τους για ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League και εμφανίστηκαν εντελώς αλλαγμένοι σε σχέση με τα ματς των προηγούμενων ημερών.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο στοιχεία που είχαν την περσινή σεζόν και τα οποία τους οδήγησαν μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση του τίτλου στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με αποτέλεσμα να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη League Phase, 3-0 επί της Μπράγκα.

Για ένα ακόμα ευρωπαϊκό ματς, οι Πειραιώτες είχαν κάποιες… σταθερές, όπως ήταν ο Κωνσταντής Τζολάκης με σημαντικές και εντυπωσιακές επεμβάσεις στις απειλές των Πορτογάλων, ο Σαντιάγκο Έσε που αποτέλεσε και πάλι το «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ, αλλά και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος «χτύπησε» δύο φορές την άμυνα των Ίβηρων.

Όμως, το βράδυ της Πέμπτης (03/10) ο Ολυμπιακός εμφάνισε και έναν ακόμα πρωταγωνιστή. Έναν παίκτη που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του και ο οποίος αν και δεν έχει ενηλικιωθεί, η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο δεν… συνάδει με την ηλικία του. Και έχει καταφέρει να «κερδίσει» την εξέδρα, ακόμα και από τα πρώτα του λεπτά στην πρώτη ομάδα. Φυσικά και ο λόγος γίνεται για τον Χρήστο Μουζακίτη.

Μάλιστα, οι αριθμοί του 17χρονου μέσου είναι εντυπωσιακοί και επιβεβαιώνουν το εξαιρετικό ματς του κατόχου του UEFA Youth League με την ομάδα Νέων του πειραϊκού συλλόγου.

Ο Χρήστος Μουζακίτης αγωνίστηκε σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τον Σαντιάγκο Έσε μπροστά από τα στόπερ, ενώ είχε πολλά και σωστά ανεβάσματα και στο αντίπαλο… μισό, προσφέροντας βοήθειες στον Τσικίνιο, αλλά και βοηθώντας στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στην αμυντική λειτουργία με γρήγορες ανακτήσεις.

Ο 17χρονος άσος «πάτησε» το χορτάρι για 95 λεπτά και έγινε κάτοχος της μπάλας 44 φορές. Μάλιστα, είχε 87% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του με 34/39, ενώ ακόμα είχε 3/3 μακρινές μπαλιές και 1/3 σέντρες. Ακόμα, πέρασε μία πάσα – κλειδί και ανασταλτικά είχε 3 κλεψίματα, 5 ανακτήσεις της μπάλας, 1 τάκλιν και 1 απομάκρυνση της μπάλας, ενώ υπέπεσε σε μόλις 1 φάουλ.

Όπως φαίνεται και από τους παραπάνω αριθμούς, ο Χρήστος Μουζακίτης, πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση… αναγκάζοντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τον αποθεώσουν, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του από τις εξέδρες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή