Γιοβάνοβιτς: «Απώλεια ο Ιωαννίδης, έχουμε Παυλίδη, Δουβίκα» - Οι ατάκες για Μεντιλίμπαρ για μικρούς

Μεγάλη χαρακτήρισε την απώλεια του Φώτη Ιωαννίδη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως υπολογίζει σε Παυλίδη και Δουβίκα, ενώ ακόμα ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας στάθηκε στα νέα παιδιά και τις ευκαιρίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στα νέα παιδιά.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τις αναμετρήσεις με Αγγλία και Ιρλανδία
EUROKINISSI

Τις πρώτες του δηλώσεις για τα δύο επόμενα ματς που έρχονται για την Εθνική Ελλάδας έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στις απαιτήσεις που υπάρχουν για τους αγώνες με την Αγγλία και την Ιρλανδία, αναφέρθηκε στην απώλεια του Φώτη Ιωαννίδη, αλλά και τις ευκαιρίες που παίρνουν τα νέα παιδιά, όπως οι «μικροί» του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος προπονητής μίλησε για:

Τα επόμενα παιχνίδια: «Όπως είναι το πρόγραμμα δεν έχουμε ιδιαίτερη επιλογή για την προετοιμασία. Κάποιες αναλύσεις θα κάνουμε. Οι απαιτήσεις που έχουμε είναι αυτές που ουσιαστικά θα παίξουν ρόλο. Παίζουμε με μια από τις τοπ ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο λόγω Αγγλίας: «Δεν το αντιμετωπίζουμε σαν ένα απλό παιχνίδι. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες και βρίσκεται κάθε φορά σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι το φαβορί και αποτελεί το πιο δύσκολο μας ματς. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας».

Τα μεγάλα ματς: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο. Έχει μεγάλη σημασία για την εξέλιξη του γκρουπ γιατί είμαστε και οι δύο πρώτοι. Πιστεύω μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη: «Έχουμε τα δύο παιδιά, τον Παυλίδη και τον Δουβίκα. Σίγουρα η απώλεια του Φώτη είναι μεγάλη. Τα γκολ του έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη των προηγούμενων παιχνιδιών. Του ευχόμαστε να επιστρέψει στα γήπεδα. Εγώ πιστεύω ότι και Παυλίδης και Δουβίκας παίζουν σε υψηλό επίπεδο».

Τους περίπου 4.000 φίλους της ομάδας που θα βρίσκονται εκεί: «Δεν μου είναι περίεργο, οι Έλληνες είναι παντού. Αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντάξιοι και να μην τους απογοητεύσουμε».

Το τι θεωρεί ότι χρειάζεται βελτίωση: «Είναι λογικό όταν είναι καινούργιος προπονητής να αλλάζουν οι απαιτήσεις. Υπήρχαν πράγματα που ήταν καλά στα προηγούμενα ματς. Εγώ περιμένω να υπάρχει μόνιμα μία βελτίωση. Δεν έχουμε πολυτέλεια χρόνου για να φτιάξουμε πράγματα στην προπόνηση. Το επίπεδο είναι υψηλό και μπορούμε να κάνουμε πράγματα μέσα από αναλύσεις και ματς».

Τα νέα παιδιά: «Σίγουρα έχουμε αρκετά παιδιά. Ο Ζαφείρης ή τα μικρά παιδιά του Ολυμπιακού. Χαίρομαι που πρωταγωνιστούν και μπράβο στον προπονητή του Ολυμπιακού που τους έδωσε την ευκαιρία. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν είναι ότι αυτές οι ευκαιρίες δεν είναι εύκολες. Πρέπει να συνεχίσουν να δικαιώνουν τον προπονητή τους. Είναι κάτι θετικό για το ποδόσφαιρο να υπάρχουν νέα παιδιά».

Την απουσία του Κέιν: «Αν δείτε το ρόστερ της Αγγλίας δεν νομίζω να αγχώνεται ο προπονητής τους».

Το δικό του ρόστερ και αν σκοπεύει να κάνει αλλαγή: «Δεν θα κάνουμε κάποια αλλαγή στο ρόστερ. Έχουμε τους Παυλίδη και Δουβίκα».

Σχετικές ειδήσεις