Αντρές Ινιέστα: «Λύγισε» στο αντίο του από το ποδόσφαιρο - «Είναι δάκρυα υπερηφάνειας και όχι λύπης»

Ο Αντρές Ινιέστα αποχαιρέτησε συγκινημένος την καριέρα του ποδοσφαιριστή και ετοιμάζεται για αυτή του προπονητή, έχοντας ως όνειρο την Μπαρτσελόνα!
EPA/Alejandro Garcia

Ο Αντρές Ινιέστα ανακοίνωσε και επίσημα την Δευτέρα (7/10), μέσω των social media, ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 40 ετών, μετά από μια λαμπερή καριέρα γεμάτη τρόπαια που διήρκεσε 24 χρόνια.

«Το παιχνίδι συνεχίζεται», ανέφερε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram.

Σήμερα (8/10) σε συνέντευξη Τύπου ένας δακρυσμένος Ινιέστα, είπε: «Παρακαλώ επιτρέψτε μου να είμαι λίγο συναισθηματικός σήμερα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα. Δεν το φανταζόμουν ποτέ. Ναι, όλα αυτά τα δάκρυα που χύσαμε αυτές τις μέρες είναι δάκρυα συγκίνησης, περηφάνιας. Δεν είναι δάκρυα λύπης.

Είναι τα δάκρυα αυτού του αγοριού από μια μικρή πόλη όπως η Φουενταλμπίγια, που είχε το όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής και το πέτυχε μετά από πολύ σκληρή δουλειά, θυσίες και πάντα προσπαθώντας να μην τα παρατήσω ποτέ, βασικές αξίες στη ζωή μου. Νιώθω πολύ περήφανος για αυτό το μονοπάτι, με όλους τους ανθρώπους που με έχουν συνοδεύσει. Ήταν ένα παραμύθι, αυτή η ζωή μου. Έζησα χωρίς να τα παρατήσω ποτέ για να εκπληρώσω το όνειρο ενός παιδιού από ένα μικροσκοπικό χωριό. Πόσες πιθανότητες είχα να το καταφέρω; Σχεδόν καμία. Πολέμησα, έκλαψα και υπέφερα, με αποφασιστικότητα και με ανταμείφθηκε μια καριέρα που ξεπέρασε αυτό το όνειρο».

«Θα έπαιζα μέχρι τα 90 μου αν μπορούσα» είπε σε μία μία από λίγες στιγμές που χαμογέλασε στη συνέντευξη Τύπου.

Εκεί βρίσκονταν όλοι. Από τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα μέχρι τον Εμίλιο Μπουτραγκένο της Ρεάλ, ο οποίος ήρθε από τη Μαδρίτη για να προσφέρει φόρο τιμής. Πρώην συμπαίκτες όπως οι Πικέ, Τσάβι, Μπελέτι, ο Ντέκο (αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα), ο Σέρχι Ρομπέρτο, Μπάρτρα, Μπογιάν.

Και φυσικά ο Φλικ με τους Αραούχο, Γκάβι, Ανσού Φάτι, Ντάνι Όλμο.

Πρώην αντίπαλοι όπως ο Καπντεβίλα και ο Λουίς Γκαρθία, πρώην μάνατζερ όπως ο Ζόρντι Κρόιφ. Και η οικογένειά του φυσικά! Η σύζυγός του Άνα με τα 6 παιδιά τους, η μαμά του, ο μπαμπά του, η αδερφή του με τον σύζυγο και τον γιο της.

Ο Ινιέστα έκανε 131 εμφανίσεις για την Ισπανία, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, για να κερδίσει η χώρα του την Ολλανδία καθώς σήκωσε τον παγκόσμιο τίτλο για πρώτη φορα.

«Αυτή ήταν μια ουράνια στιγμή παρά μια φυσική, πάντα έλεγα και συνεχίζω να πιστεύω ότι πετύχαμε αυτό το γκολ όλοι μαζί, συμπαίκτες, οπαδοί και ο Ντάνι Χάρκε», σημείωσε ο ίδιος.

Όσο για το μέλλον του; «Ως προπονητής. Όλοι εμείς που είχαμε ρόλο και διακριτική σημασία στην ιστορία της Μπαρτσελόνα θα πρέπει αργά ή γρήγορα να έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε, αλλά μόνο εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Τούτου λεχθέντος, είναι ξεκάθαρο ότι μια μέρα θα ήθελα να επιστρέψω για να προσπαθήσω να κάνω ξανά τα πράγματα που έκανα ως παίκτης».

Αποθέωση και από τον Λιονέλ Μέσι

Μπορεί να μην βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, αλλά ο Λιονέλ Μέσι φρόντισε να τιμήσει τον Αντρές Ινιέστα: «Ένας από τους πιο μαγικούς συμπαίκτες και έναν από αυτούς που μου άρεσε περισσότερο να παίζουμε μαζί, ο Αντρές Ινιέστα, η μπάλα θα σου λείψει και σε εμάς το ίδιο! Σου εύχομαι τα καλύτερα, είσαι φαινόμενο», έγραψε στα social media.

Σχετικές ειδήσεις