Τζορτζ Μπάλντοκ: Η ελληνίδα γιαγιά, τα δύο αδέλφια και η ιστορία ζωής - Ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής

Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μπάκιγχαμ στην Αγγλία, όμως διέθετε ελληνικές ρίζες

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η ελληνίδα γιαγιά, τα δύο αδέλφια και η ιστορία ζωής - Ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής
2'

Θλίψη σκόρπισε στο ελληνικό και βρετανικοό ποδόσφαιρο ο αιφνίδιος θάνατος του 31χρονου αμυντικού του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου.

Ο διεθνής δεξιός οπισθοφύλακας του «τριφυλλιού» εντοπίσθηκε νεκρός μέσα στην πισίνα του σπιτιού του, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η γυναίκα του τον αναζητούσε για πολλές ώρες και δεν τον έβρισκε, με αποτέλεσμα να κληθεί ο σπιτονοικοκύρης. Αυτός, τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε στο σημείο και αμέσως διαπίστωσε τον θάνατο του.

Οι ελληνικές ρίζες και η οικογένεια του Τζόρτζ Μπάλντοκ

Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μπάκιγχαμ στην Αγγλία, όμως διέθετε ελληνικές ρίζες, Ελληνίδα γιαγιά. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνιζόταν με την εθνική ομάδα.

«Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά το 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω για την Ελλάδα. Θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία» είχε δηλώσει ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Πριν από χρόνια, ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μία φωτογραφία με την οικογένεια του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

O ίδιος είχε δύο αδέλφια, ο μεγαλύτερος αδελφός του Σαμ είναι, επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αυτήν την περίοδο αγωνίζεται στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ, ενώ ο άλλος του αδελφός, Τζέιμς είναι γιατρός στον σύλλογο.

Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ, στα τέλη του Ιουλίου 2022 μάθαινε να προφέρει ελληνικές λέξεις από τον Γιώργο Τζαβέλλα. Μάλιστα, στο επίσημο κανάλι της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου είχε ανέβει ένα αστείο βίντεο με τους δύο άνδρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή