Συγκλονιστική ιστορία του καλόψυχου Μπάλντοκ – Το «αντίο» της Σέφιλντ

Μια μητέρα αποκάλυψε με αφορμή το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, πως είχε πληρώσει απινιδωτή για το παιδί της και δεν ήθελε να μαθευτεί – Η πρώην ομάδα του τον αποχαιρέτησε με συγκινητικό βίντεο.

Στιγμές οδύνης και απόλυτο πένθος επικρατεί στην «οικογένεια» της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν πολύ αγαπητός εκεί και οι φίλαθλοι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν. Αφήνουν λουλούδια, φανέλες του, ανάβουν κεράκια, στη μνήμη του.

Ένα γράμμα μιας μητέρας, όμως, ήταν αυτό που έκανε τους πάντες να δακρύσουν. Γιατί αφορούσε την ανθρωπιά και την καλή ψυχή που είχε ο άσος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πλέον ανάμεσά μας ενώ ήταν μόλις 31ος ετών.

Ο μικρός Χάρβεϊ είχε διαγνωστεί με σοβαρή πάθηση στην καρδιά. Δεν λειτουργούσε σωστά λόγω προβλήματος στις βαλβίδες. Η ζωή του μικρού ήταν σε κίνδυνο και χρειαζόταν διαρκή παρακολούθηση.

Ο Μπάλντοκ έμαθε για τον μικρό φίλο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και επικοινώνησε με την οικογένεια. Αγόρασε με έξοδά του, έναν φορητό απινιδωτή, παρακαλώντας τη μητέρα του παιδιού να μην το πει πουθενά και να μη μαθευτεί η κίνηση ανθρωπιάς που έκανε.

Το μεγαλείο ψυχής του Μπάλντοκ, έγινε γνωστό δυστυχώς μετά το θάνατό του, γιατί η μητέρα του Χάρβεϊ θέλησε να το μοιραστεί με όλους.

Το σπαρακτικό video της Σέφιλντ

Η πρώην ομάδα του Μπάλντοκ, πέρα από την ανακοίνωση για τον θάνατό του, προχώρησε και στη δημιουργία ενός άκρως συγκινητικού video. Σε αυτό υπάρχουν στιγμές του Μπάλντοκ όσο αγωνιζόταν στο σύλλογο της Αγγλίας, συνεντεύξεις του και συνολικά ένα αφιέρωμα στη μνήμη του.