Συγκλονίζει ο Εμβιλά: Η κατάθλιψη, η ζωή σε άσυλο κακοποιημένων γυναικών

Ανθρώπινες δηλώσεις από τον Γιαν Εμβιλά που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, με τον Γάλλο να αποκαλύπτει τις δυσκολίες όταν μεγάλωνε αλλά και την κατάθλιψή του στη Ρωσία.
INTIME SPORTS

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Ouest-France» παραχώρησε ο Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος μέσος που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια, εξιστόρησε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, αλλά και την κατάθλιψη που τον ταλαιπώρησε όσο αγωνιζόταν στη Ρωσία.

Εκεί, άλλωστε, βρέθηκε για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε όταν ήταν μικρός και για να βοηθήσει τη μητέρα και τα αδέρφια του.

«Η Αμιάν με ανακάλυψε στο πάρκο ενός τσίρκου, όταν ήμουν 9 ετών. Εκείνη την περίοδο έμενα σε ένα άσυλο κακοποιημένων γυναικών μαζί με την μητέρα και τα αδέρφια μου», είπε αρχικά ο Εμβιλά και συνέχισε:

«Ήταν δύσκολα, αλλά θυμάμαι καλές στιγμές γιατί ήμασταν όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο ήταν το πάθος μου, αλλά κυρίως η διέξοδος μου, το μόνο μέσο που είχα για να δραπετεύω».

Ακόμη κι όταν έγινε επαγγελματίας, τα προβλήματα δεν τον εγκατέλειψαν:

«Παρότι έγινα επαγγελματίας, δεν μπορούσα να βοηθήσω οικονομικά την μητέρα και τα αδέρφια μου. Ο πατέρας μου είχε πληρεξούσιο και αν πληρωνόμουν στις 5 του μήνα, τότε μία-δύο μέρες αργότερα τραβούσε όλα τα λεφτά από τον λογαριασμό μου. Ο πατέρας μου, μου τα έπαιρνε όλα, βίωσα πολύ δύσκολες καταστάσεις μαζί του. Έπρεπε να πηγαίνω στο ΑΤΜ στις 00:01, όταν θα έπεφτε ο μισθός μου για να μπορέσω να σηκώσω χρήματα και να βοηθήσω την μητέρα μου».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην απόφασή του να πάει στη Ρωσία, παρότι τον ήθελαν μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, γιατί τα χρήματα ήταν πάρα πολλά:

«Όταν πήγα στην Ρωσία έπαιρνα 500.000 ευρώ το μήνα. Μέσα σε δύο μήνες έγινα εκατομμυριούχος. Ωστόσο, έγινα ένας εκατομμυριούχος που καθόταν όλη την ημέρα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη».

Πλέον, ο Εμβιλά αγωνίζεται στην Καέν του Κιλιάν Εμπαπέ. Μάλιστα αποκάλυψε πως ο ίδιος ο Γάλλος σούπερ σταρ επικοινώνησε μαζί του για να τον πείσει να πάει εκεί:

«Μου τηλεφώνησε ο ίδιος προσωπικά και μου εξήγησε ότι με θέλει για να εξελίξω το πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του. Ήξεραν ποιος είμαι σε ανθρώπινο επίπεδο, ήξεραν τι παίκτης είμαι, είδαν ότι είχα παίξει 140 παιχνίδια σε τρεις σεζόν με τον Ολυμπιακό, γνωρίζουν ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος».