Φόβος σε FIFA και UEFA: Το παράδειγμα Εμπαπέ θα βρει μιμητές

Ντόμινο εξελίξεων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με μεγάλα αστέρια του αθλήματος να είναι έτοιμα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος γνωστοποίησε πως θα παίζει μόνο στα σημαντικά ματς της Εθνικής Γαλλίας.
INTIME SPORTS

Η αύξηση των αγώνων για τους ποδοσφαιριστές, έχει γίνει τεράστιο πρόβλημα. Οι αριθμοί των αναμετρήσεων που πρέπει να δώσουν επαγγελματίες επιπέδου, οι οποίοι αγωνίζονται σε συλλόγους που είναι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στις Εθνικές τους ομάδες, είναι σχεδόν οι διπλάσιες απ’ αυτές που ορίζουν οι ειδικοί ως ιδανικές για τον οργανισμό ενός αθλητή.

Οι τραυματισμοί γίνονται συχνό φαινόμενο, κυρίως οι μυϊκοί. Από την αρχή της σεζόν το… ποτήρι έμοιαζε να ξεχειλίζει, καθώς συζητούσαν δημόσια οι ποδοσφαιριστές για ενδεχόμενη απεργία. Η κίνηση του Κιλιάν Εμπαπέ, όμως, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ, για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη πλέον, ενημέρωσε τους «τρικολόρ» πως θα αγωνίζεται μόνο στα σημαντικά ματς της Εθνικής του!

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην πατρίδα του. Όμως όχι και στους συναδέλφους του. Όταν προχωρά σε μια τέτοια κίνηση ο κορυφαίος του πλανήτη, είναι δεδομένο πως θα βρει μιμητές. Οι πληροφορίες που έρχονται απ’ το εξωτερικό λοιπόν, αναφέρουν πως αρκετά αστέρια του αθλήματος προσανατολίζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Με τον τρόπο αυτό θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουράζονται καλύτερα, δε θα ταλαιπωρούν τον οργανισμό τους, θα αποφεύγουν πολλά ταξίδια και συγχρόνως θα επηρεάζεται λιγότερο η παρουσία τους στους συλλόγους. Καθώς εκεί έχουν τα υψηλά συμβόλαια που τους δίνουν τα πολλά χρήματα. Οπότε αναγκαστικά θέτουν αυτή την προτεραιότητα.

Ειδικά για τους λατινοαμερικάνους, η ανησυχία στη FIFA είναι μεγάλη. Διεθνείς από Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Κολομβία και πολλές ακόμη σημαντικές ποδοσφαιρικά χώρες, αναγκάζονται να κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια σχεδόν μία φορά το μήνα. Εν μέσω προπονήσεων, αγώνων με τους συλλόγους τους και ταξίδια εντός Ευρώπης.

Και στην UEFA η ανησυχία είναι μεγάλη, μια και το Nations League αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά από αυτές τις αποφάσεις. Την ώρα που οι Ομοσπονδίες των χωρών, δύσκολα θα πάνε κόντρα στα αστέρια τους. Διότι αν ο Εμπαπέ για παράδειγμα φτάσει στα άκρα τη σχέση του με τη γαλλική Ομοσπονδία, κάλλιστα μπορεί να αποσυρθεί από την Εθνική. Γεγονός που θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα.

Ειδικά στις Εθνικές που δεν είναι στο κορυφαίο επίπεδο του πλανήτη αλλά έχουν σημαντικά αστέρια του ποδοσφαίρου, μοιάζει πλέον με μονόδρομο η επιλεκτική χρησιμοποίησή τους. Για να είναι ικανοποιημένοι και να μην φτάσουν στο σημείο αποχώρησης απ’ την διεθνή ενεργό δράση.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ λοιπόν, φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Οι… θύελλες πλέον, μένει να φανεί έως ποιο σημείο θα φτάσουν. Με την κατάσταση στο ποδόσφαιρο να μοιάζει οριακή και να σε τεντωμένο σχοινί. Καθώς οι αθλητές αντιδρούν με τον τρόπο τους, στην διαρκή αύξηση των αγώνων και των συνολικών υποχρεώσεων με συλλόγους και Εθνικές ομάδες.