Δοκιμαστική επιστροφή του αλκοόλ σε αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών στην Αγγλία

Ανοίγει η πόρτα για να επιτραπεί το αλκοόλ στις εξέδρες των Αγγλικών γηπέδων, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια!

Ήταν το 1985 όταν η κυβέρνηση της Αγγλίας έλαβε την απόφαση να απαγορεύσει την κατανάλωση αλκοόλ στις εξέδρες των γηπέδων της χώρας. Προκειμένου να καταπολεμηθεί το πρόβλημα του χουλιγκανισμού που βρισκόταν σε έξαρση. Από τότε, μόνο στις παμπ μπορούν οι φίλαθλοι να πιουν αλκοόλ πριν τους αγώνες.

Είμαστε λοιπόν μπροστά σε μια ιστορική απόφαση, με αφορμή το ποδόσφαιρο γυναικών στο νησί. Δοκιμαστικά αρχικά, σε αγώνες δύο συλλόγων στη δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου γυναικών, θα επιτραπεί η καταλάνωση αλκοόλ. Κι αν δεν προκύψουν θέματα, τότε το μέτρο θα εφαρμοστεί παντού στο ποδόσφαιρο γυναικών και οι ειδικοί εκτιμούν πως τελικά θα περάσει και στο ποδόσφαιρο ανδρών.

Η Νίκι Ντάκετ από την WPLL, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το δοκιμάζουμε σε μερικές ομάδες στην Championship αυτή τη σεζόν και θα δούμε τι θα μάθουμε από αυτό. Νομίζω ότι η συμπεριφορά των οπαδών μας είναι διαφορετική. Έχει να κάνει με το να δίνουμε στους οπαδούς μας επιλογές, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια και την ευθύνη».

Τα περισσότερα παιχνίδια των γυναικείων κατηγοριών στο αγγλικό ποδόσφαιρο, διεξάγονται σε γήπεδο χωρητικότητας 2.000 θεατών ίσως και μικρότερα. Κάποια σημαντικά κλαμπ όμως, παίζουν κανονικά στις έδρες που αγωνίζονται και οι αντρικές ομάδες.