Στήριξη Γκουαρντιόλα σε Τούχελ – «Θα τον υποστήριζα άνευ όρων»

Ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι έβαλε… πλάτη στον συνάδελφό του, για όσα ακούγονται αναφορικά με το αν έπρεπε να προσληφθεί στην Εθνικής Αγγλίας Γερμανός προπονητής.

Στήριξη Γκουαρντιόλα σε Τούχελ – «Θα τον υποστήριζα άνευ όρων»
1'

Ο τρόπος που βλέπει τη ζωή και το ποδόσφαιρο ο Πεπ Γκουαρντιόλα, είναι ξεχωριστός. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο εκ των κορυφαίων τεχνικών του πλανήτη, φανέρωσε αυτή την πτυχή του εαυτού του ακόμη μια φορά. Όταν ρωτήθηκε για το αν ήταν σωστή η επιλογή του Τόμας Τούχελ από την Εθνική Αγγλίας.

Ερώτημα που τέθηκε στον Γκουαρντιόλα, επειδή στη χώρα όπου εργάζεται ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, είναι πολλές οι φωνές πως δεν έπρεπε να προσληφθεί Γερμανός στα «τρία λιοντάρια».

«Δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε. Η μαμά και ο μπαμπάς το αποφασίζουν και εννέα μήνες αργότερα είμαστε εδώ», είπε αρχικά ο Γκουαρντιόλα και συνέχισε:

«Δεν αποφάσισα να είμαι Καταλανός, εσύ δεν αποφασίζεις να είσαι Άγγλος. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να πάει σε έναν ξένο προπονητή με σπουδαίο ρεκόρ. Η άποψή μου είναι ότι θα τον υποστήριζα άνευ όρων. Αν κερδίσει θα τον επαινέσουν και αν χάσει θα δεχτεί κριτική. Αλλά δεν έχει σημασία η εθνικότητα του.

Ξέρω ότι είμαστε περήφανοι για το από πού είμαστε, αλλά ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος. Πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος. Ήρθα εδώ για να μάθω από σένα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή