Καταγγελία πρώην παίκτριας της Φούλαμ για σεξουαλική επίθεση από τον Αλ Φαγέντ

Σύμφωνα με την Ρόνι Γκίμπονς ο πρώην ιδιοκτήτης της Φούλαμ και των Harrods της επιτέθηκε σεξουαλικά δύο φορές στο πολυκατάστημά του.

Η Ρόνι Γκίμπονς υπήρξε αρχηγός της Φούλαμ τη σεζόν 2000-01. Ήταν η αρχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για τις γυναίκες και τότε ιδιοκτήτης των «κότατζερς» ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην ιδιοκτήτης των διάσημων Harrods.

Στα 44 της χρόνια πλέον, η γυναίκα κατήγγειλε πως δέχτηκε δύο φορές σεξουαλική επίθεση απ’ τον Αλ Φαγέντ, στο πολυκατάστημά του. Όπως ανέφερε άργησε να κάνει την καταγγελία τόσα χρόνια, επειδή δεν ήθελε να επηρεάσει τότε την ομάδα της που μόλις είχαν γίνει όλες οι συναθλήτριές της επαγγελματίες.

Η Γκίμπονς υποστηρίζει πως σε αμφότερες τις σεξουαλικές επιθέσεις, ο Αλ Φαγέντ την φώναξε στα Harrods με αφορμή συζήτηση για το ποδόσφαιρο παρουσία των παιδιών του.

Η ίδια δήλωσε στο «Athletic»:

«Με χρησιμοποίησαν. Απλά αισθάνθηκα μία τεράστια ευθύνη στους ώμους μου επειδή είχαμε μόλις γίνει επαγγελματίες. Τα πάντα μέσα μου φώναζαν Ρόζι πρέπει να φύγεις όμως δεν μπορούσα επειδή θα γινόμουν η αιτία που όλες εκείνες οι γυναίκες θα έχαναν τη δουλειά τους. Δεν μπορούσα να επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά της η Φούλαμ ανακοίνωσε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή κατάχρησης. Αναμένουμε για να διαπιστώσουμε εάν κάποιος στο σύλλογο επηρεάστηκε από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ με οποιονδήποτε τρόπο όπως περιγράφεται σε πρόσφατες αναφορές.

Εάν κάποιο άτομο επιθυμεί να μοιραστεί πληροφορίες ή εμπειρίες σχετικά με αυτό το θέμα, το προτρέπουμε να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή το κλαμπ στη διεύθυνση safeguarding@fulhamfc.com.».

Η αγγλική αστυνομία απ’ την πλευρά της, έδειξε πως το θέμα είναι σοβαρό καθώς γνωστοποίησε πως ερευνά 40 νέες κατηγορίες που σχετίζονται με σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό, κατά του Αλ Φαγέντ και άλλων ατόμων στο διάστημα από το 1979 μέχρι το 2013.