ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία με «νικητές» τους φιλοξενούμενους

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από τη Νέα Φιλαδέλφεια και παραμένει στην κορυφή, έχοντας πλέον συγκάτοικο τον συμπολύτη Άρη κι ούσα στο +2 από την «Ένωση» - Μπάμπα και Πιερό τα γκολ από το πρώτο μισάωρο, πέναλτι ζήτησαν οι γηπεδούχοι σε μαρκάρισμα στον Λιβάι Γκαρσία - Μεγάλη ένταση με Λουτσέσκου στο φινάλε. 

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1
EUROKINISSI
3'

Στην κορυφή, έχοντας πλέον συγκάτοικο τον Άρη, παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να μείνει όρθιος στην «OPAP Arena».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε γκολ νωρίς, με τον Μπάμπα στο 16ο λεπτό και μολονότι ισοφαρίστηκε σχεδόν αμέσως (24’) με το τρομερό τέρμα του Πιερό κατάφερε να αντέξει μέχρι το τέλος. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ήταν πιο επιθετικοί και απειλητικοί, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε το «τρίποντο».

Με το σφύριγμα της λήξης, υπήρξε μεγάλη ένταση με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. Όπως ανέφεραν από την ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Ρουμάνος πήγε απειλητικά προς τον Έρικ Λαμέλα και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Η ένταση και το πάθος έκαναν την εμφάνιση τους από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι! Η ΑΕΚ, με τη δύναμη της έδρας, προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρήκε γρήγορο γκολ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αφού αρχικά προειδοποίησε με το δοκάρι του Οζντόεφ στο 14’, άνοιξε το σκορ δύο λεπτά αργότερα. Ο Μπάμπα με διπλή προσπάθεια, μετά από εκτέλεση κόρνερ, νίκησε τον Στρακόσα.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου, μάλιστα, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να πετύχουν και δεύτερο γκολ.

Δεν τα κατάφεραν κι η ΑΕΚ, μόλις ξεπέρασε το σοκ του γκολ που δέχθηκε, βρήκε την ισοφάριση με τον Πιερό, ο οποίος νίκησε κατά κράτος τον Κεντζιόρα μέσα στην περιοχή.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο του ματς και πίεσαν για δεύτερο τέρμα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ρότα στο 39ο λεπτό. Ο Περέιρα σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή στην εξέλιξη της φάσης.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η «Ένωση» διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο Ομπρένοβιτς και VAR δεν υπέδειξαν κάποια παράβαση.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κρατήσει την ισοπαλία, αναζητώντας παράλληλα κάποια καλή κόντρα.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, ο Αλμέιδα έβαλε και τον Μαρσιάλ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και γνώρισε την αποθέωση κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

Η άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά», όμως, αμύνθηκε αποτελεσματικά, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες κι έφυγε με τον πολύτιμο βαθμό από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με το σφύριγμα της λήξης, υπήρξε μεγάλη ένταση με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. Όπως ανέφεραν από την ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Ρουμάνος πήγε απειλητικά προς τον Έρικ Λαμέλα και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Διαιτητής: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: Λαμέλα, Μουκουντί – Οζντόεφ.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα (76’ Οντουμπάτζο), Βίντα, Σιμάνσκι, Περέιρα (76’ Πινέδα), Λαμέλα, Κοϊτά (82’ Γκατσίνοβιτς), Λιβάι (76’ Μαρσιάλ), Πιερό.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Λόβρεν, Κεντζιόρα, Μπάμπα (63’ Κόλεϊ), Σβαμπ, Οζντόεφ (75’ Καμαρά), Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (89’ Ντεσπόντοφ), Τσάλοφ (63’ Μπράντον).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή