Γερμανία - Πορτογαλία 4-0: Το φαβορί έκανε την εμφάνισή του...

Η Γερμανία έχοντας σε σπουδαία ημέρα τον Τόμας Μίλερ διέλυσε 4-0 την Πορτογαλία και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την προσπάθειά της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Γερμανία - Πορτογαλία 4-0: Το φαβορί έκανε την εμφάνισή του...
2'


Το συγκρότημα του Γιόκιμ Λεβ απέδειξε ότι υπάρχει φαβορί σε αυτό το Μουντιάλ κι αυτό δεν είναι άλλο από τους τρεις φορές πρωταθλητές κόσμου.

Κάπως έτσι οι Γερμανοί μετέτρεψαν σε υγιεινό περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι του ομίλου με την Πορτογαλία, διαλύοντας την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο με το τελικό σκορ να τα λέει όλα.

Μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης η Γερμανία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκέτσε από τον Ζοάο Περέιρα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μίλερ ο οποίος βρήκε στόχο κι άνοιξε το σκορ.

Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και μετά από ανούσια υπεροχή δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 32' ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Χούμελς με καρφωτή κεφαλιά έδωσε σαφές προβάδισμα στη «Νάσιολαμαντσαφ».

Το έργο των «Πάντσερ» έκανε ευκολότερο ο «συνήθης ύποπτος» για ανόητες ενέργειες. Ο Πέπε είχε αψιμαχία στο 37' με τον Μίλερ και είδε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μάζιτς, σε μία αυστηρή απόφαση, με τον πολιττογραφημένο Πορτογάλο στόπερ πάντως να δίνει δικαίωμα με τη συμπεριφορά του.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίλερ εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο του Μπρούνο Άλβες και με αριστερό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 κι όλα είχαν κριθεί πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ήταν τυπική διαδικασία με τους Γερμανούς να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και τους Πορτογάλους να ψάχνουν το γκολ της τιμής. Ένα λάθος του Ρούι Πατρίτσιο έδωσε την ευκαιρία στον Μίλερ να πετύχει χατ-τρικ στο 78' και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Λεβ, την ώρα που οι Πορτογάλοι διαμαρτύρονταν δικαίως για καθαρό πέναλτι που δεν τους δόθηκε τρία λεπτά νωρίτερα.

Όπως και να'χει όμως η Γερμανία έδειξε την ανωτερότητά της και το γεγονός ότι είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης κάτι που φάνηκε από την πρεμιέρα. Στον αντίποδα η Πορτογαλία θα πρέπει να ανεβάσει στροφές στα παιχνίδια με Γκάνα και ΗΠΑ αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή