Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014: Αυτές είναι οι πιθανότητες πρόκρισης των ομάδων

Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2014 αρχίζει σε λίγες ώρες, με την «New York Times» να παρουσιάζει τις πιθανότητες πρόκρισης κάθε εθνικής ομάδας.

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014: Αυτές είναι οι πιθανότητες πρόκρισης των ομάδων
6'

Μόλις έξι ομάδες είναι σίγουρο πως θα τις παρακολουθήσουμε στην φάση των «16», ενώ πέντε έχουν αποχαιρετίσει ήδη. Οι υπόλοιπες 21 ομάδες διατηρούν (έστω και μηδαμινές) ελπίδες πρόκρισης.

Α' ΌΜΙΛΟΣ

Ας ξεκινήσουμε με τον Ά όμιλο, αυτόν της οικοδέσποινας Βραζιλίας. Η «σελεσάο» παρά την απογοητευτική ισοπαλία με το Μεξικό, έχει 99 % πιθανότητες για να περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Η παρέα του Νεϊμάρ αντιμετωπίζει το τελευταίο και χωρίς πιθανότητες Καμερούν. Ακόμα και αν χάσει όμως, έχει πιθανότητες να περάσει αν:

1) Το Μεξικό κερδίσει την Κροατία
2) Αν η Κροατία κερδίσει το Μεξικό, όμως η διαφορά των τερμάτων που έχουν να μείνουν ίδιες (στην περίπτωση ισοβαθμίας μετράει αυτό). Οπότε πρέπει να παραμείνει η Βραζιλία στο (+2) και το Μεξικό στο (+1). Σε αντίθετη περίπτωση η Βραζιλία μπορεί να μείνει εκτός.

Το Μεξικό από την άλλη, με νίκη κόντρα στους Κροάτες ή ακόμα και με ισοπαλία περνάει στην επόμενη φάση, ενώ η παρέα του Μόντριτς για να μην μείνει εκτός από νωρίς, θέλει μόνο νίκη απέναντι στους «Αζτέκους» ή ισοπαλία και να χάσει η Βραζιλία.

A group

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Σε αυτό τον όμιλο δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης για το ποιες ομάδες θα περάσουν. Ολλανδία και Χιλή είναι ήδη στους «16» του Μουντιάλ και απλά σήμερα θα κοντραριστούν για την πρωτιά.

b group

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Στον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ όπου βρίσκεται και η Εθνική μας ομάδα, ξεκάθαρο ήδη η Κολομβία βρίσκεται στην επόμενη φάση με 6 βαθμούς. Αμέσως μετά είναι η προσεχής μας αντίπαλος Ακτή Ελεφαντοστού με 72% και μετά η «γαλανόλευκη» με 15% και ας είναι στην τελευταία θέση.

Για την Εθνικής Ελλάδας τα δεδομένα είναι απλά!

1) Με νίκη κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και απώλεια βαθμών των Ιαπώνων κόντρα στην αδιάφορη Κολομβία, είμαστε στην επόμενη φάση.
2) Αν η Ιαπωνία κερδίσει, η Εθνική πρέπει όχι μόνο να πάρει τους 3 βαθμούς κόντρα στους «ελέφαντες», αλλά και να επικρατήσει με διαφορά τριών τερμάτων (π.χ 3-0, 4-1).

Η αντίπαλος μας, με νίκη είναι αμέσως στην επόμενη φάση, ενώ με ισοπαλία αν οι Ιάπωνες κερδίσουν με πάνω από δύο γκολ διαφορά την Κολομβία, θα είναι εκείνοι που θα χαμογελάσουν.

group c

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Η Κόστα Ρίκα έχει πάρει την πρόκριση ήδη, με την Αγγλία αντίθετα να ετοιμάζει τις βαλίτσες της επιστροφής. Ιταλία και Ουρουγουάη θα βρεθούν αντιμέτωπες για μία θέση στην επόμενη φάση, με τους «γείτονες» μας να έχουν το προβάδισμα ακόμα και με ισοπαλία, λόγο της διαφοράς στα γκολ.

group d

Ε' ΟΜΙΛΟΣ

Σε αυτό το γρουπ η Γαλλία είναι το φαβορί με 99% και το αουτσάιντερ η Ονδούρα με 1 %. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Η Γαλλία με ισοπαλία ή φυσικά νίκη απέναντι στο Εκουαδόρ βρίσκεται στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με ήττα για να μείνει εκτός, πρέπει να χάσει με πάνω από 6 γκολ, ενώ και η Ελβετία πρέπει να κερδίσει την Ονδούρα με 9-0! Ακατόρθωτο...

Το Εκουαδόρ με νίκη απέναντι στην Γαλλία είναι στην επόμενη φάση, όπως και με ισοπαλία ή ήττα, αρκεί το ίδιο αποτέλεσμα να έχει η Ελβετία.

Οι Ελβετοί που παίζουν με πιο εύκολο αντίπαλο (θεωρητικά πάντα), θέλουν μόνο τους 3 βαθμούς για να προκριθούν ή ισοπαλία και να χάσει το Εκουαδόρ. Τέλος περνάει ακόμα και με την ήττα, μόνο αν οι Γάλλοι κερδίσουν το Εκουαδόρ και η διάφορα τερμάτων είναι υπέρ τους.

Τέλος, για να προκριθεί η Ονδούρα πρέπει να γίνουν τα ίσια ανάποδα και να γίνει και ένα... θαύμα. Πρέπει όχι μόνο να κερδίσουν την ομάδα του Χίτζφελντ, αλλά και πάνω τρία γκολ και η Γαλλία να κερδίσει οπωσδήποτε το Εκουαδόρ με τρία γκολ και άνω.

group e

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Η Αργεντινή είναι στην φάση των «16» και η Νιγηρία με το Ιράν θα «παλέψουν» για μία θέση. Η Νιγηρία για να προκριθεί θέλει:

1) Νίκη επί της ομάδας του Μέσι (εκεί βγαίνει και πρώτη στον όμιλο) ή ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ.
2) Ήττα του Ιράν με την αδιάφορη και αποκλεισμένη Βοσνία, ώστε και με ήττα δικιά του να συνεχίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Ιράν θέλει μόνο τους 3 βαθμούς κόντρα στην ουραγό και ήττα της Νιγηρίας αν θέλει να παραμείνει στον θεσμό ή ισοπαλία των Αφρικανών με την πρόκριση να κρίνεται στη διαφορά τερμάτων.

group f

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ

Η Γερμανία είναι το φαβορί όχι μόνο του ομίλου αλλά και για πρόκριση με 99% πιθανότητες. Με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Αμερική είναι συνεχίζει στην διοργάνωση, ενώ ακόμα και με ήττα αρκεί στο Γκάνα-Πορτογαλία να μην καλυφθεί η διαφορά των +4 τερμάτων που έχουν.

Η Αμερική για να συνεχίσει πρέπει να συμβούν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα όπως αυτά της Γερμανίας, μόνο που με ήττα της στο άλλο παιχνίδι δεν πρέπει να καλυφθεί η διαφορά στα τέρματα που έχει αυτή τη στιγμή (+1).

Τέλος, τόσο η Γκάνα όσο και Πορτογαλία δεν θέλουν ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι γιατί αν συμβεί αυτό ότι και να γίνει στο μεταξύ τους ματς, βρίσκονται εκτός Μουντιάλ. Τώρα για να περάσει κάποια από τις δύο πρέπει να κερδίσει και στο άλλο ματς του ομίλου να υπάρχει χαμένος και να αναλόγως να καλυφθεί η διαφορά των γκολ. Η ομάδα του Ρονάλντο είναι στο (-4) και η αφρικανική ομάδα στο (-1).

G GROUP

Η' ΟΜΙΛΟΣ

Εδώ το Βέλγιο ετοιμάζεται απλά για τον επόμενο γύρο του Μουντιάλ. Από κει και πέρα φαίνεται πως η πρόκριση κρίνεται ανάμεσα στην Αλγερία και την Ρωσία, ενώ ελπίδες έχει ακόμα και η Νότιος Κορέα.

Η Αλγερία αν κερδίσει την Αλγερία συνεχίζει όπως ακόμα και με την ισοπαλία. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η Νότιος Κορέα δεν θα πρέπει να κερδίσει με 3+ γκολ το Βέλγιο, γιατί τότε θα μείνει εκτός με τους Κορεάτες να περνάνε με αυτό το αποτέλεσμα.

Η Ρωσία μόνο με νίκη απέναντι στην έκπληξη του ομίλου προκρίνεται.

Τέλος, όπως γράψαμε πιο πάνω οι Κορεάτες θέλουν νίκη με αρχικά κόντρα στο Βέλγιο και αν περνάει αν:

1) Φέρουν «x» Αλγερία και Ρωσία και η Νότιος Κορέα κερδίσει με 3+ γκολ
2) Κερδίσει η Ρωσία την Αλγερία και η Κορέα το ίδιο, όμως εκεί θα μετρήσει ξανά η διαφορά τερμάτων.

H GROUP

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Σκάνδαλο στημένου παιχνιδιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο (video+photos)

Μουντιάλ 2014: Η FIFA θα τιμωρήσει τους Γερμανούς για ρατσισμό! (pic)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014-Ελλάδα: «Πετάει» για την πρόκριση

Μουντιάλ 2014: Εκπληκτικές δημιουργίες με… γεύση Παγκοσμίου Κυπέλλου (photos)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή