Μουντιάλ 2018: Η απίστευτη ιστορία του... Σέρβου ήρωα της Κροατίας!

Μπορεί όλα να έδειχναν πως ο Κάσπερ Σμάιχελ θα ήταν αυτός που θα έκλεβε όλη τη δόξα, με την απόκρουση στο πέναλτι του Μόντριτς, λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της παράτασης, ωστόσο ο «φύλακας άγγελος» της εστίας των Κροατών, Ντάνιελ Σούμπασιτς ήταν τελικά ο αδιαμφισβήτητος ήρωας της αναμέτρησης με τη Δανία.

Και πώς όχι όταν με τρεις αποκρούσεις στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι έστειλε τους «χρβάτσκα» στα προημιτελικά του Μουντιάλ, ξυπνώντας μνήμες από το 1998.

Και όμως, ο κάτι σαν εθνικός ήρωας των Κροατών, από το βράδυ της Κυριακής (01/07), έχει… σερβική καταγωγή από τον πατέρα του.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Ο γκολκίπερ της Μονακό είναι παντρεμένος εδώ και χρόνια με την Αντονίγια, ο πατέρας της οποίας δεν τον έχει δεχθεί ως σύντροφο της λόγω της σερβικής αυτής καταγωγής του!

Το 2007 είχε φθάσει, μάλιστα, σε σημείο να στείλει την Αντονίγια στο νοσοκομείο επειδή έβγαινε μαζί του!

Το ζευγάρι αποφάσισε ωστόσο να ζήσει μαζί, με τον Σούμπασιτς να δηλώνει τότε, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, πως «… είμαι Σέρβος, η Αντονίγια είναι από την Κροατία, αλλά έδειξε την αγάπη της και ήρθε μαζί μου»…

Λίγα χρόνια μετά και αφού πλέον έπαιζε στην εθνική Κροατίας, ο Σούμπασιτς πάντως ανασκεύασε και δήλωσε πως «… ο πατέρας μου είναι ορθόδοξος, εγώ είμαι Κροάτης καθολικός»…

Όποιος Κροάτης βέβαια είχε την παραμικρή αμφιβολία για την αφοσίωση του Σούμπασιτς στο εθνόσημο, από χθες βράδυ μάλλον το έχει ξεχάσει, καθώς ο 33χρονος άσος πήρε με τα… χέρια του την Κροατία και την έστειλε στους «8», όταν οι συμπαίκτες του αγωνίζονταν ασθμαίνοντας.

Ο διεθνής τερματοφύλακας αφιέρωσε εξάλλου την πρόκριση, όπως και κάθε εμφάνιση της καριέρας του, στον Χρβόγε Τσούστιτς, πρώην συμπαίκτη του στη Ζαντάρ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το 2008, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι…