ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Παράταση στέψης

ΠΑΟΚ και Λάρισα έμειναν στο 1-1 και η μαθηματική στέψη της ομάδας της Θεσσαλονίκης ως πρωταθλήτριας της Super League πήρε παράταση 

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Παράταση στέψης
2'

Υπομονή μίας εβδομάδας θα πρέπει να κάνουν στον ΠΑΟΚ, καθώς δεν κατάφεραν να φύγουν νικηφόρα από την Λάρισα και να στεφθούν πρωταθλητές. Ο πρωτοπόρος της Super League, έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ για την 28η αγωνιστική κι έτσι για να κατακτήσει τον 3ο τίτλο της ιστορίας του θα πρέπει να νικήσει τον Λεβαδειακό μέσα στην Τούμπα την άλλη Κυριακή (21/4).Ο Πέλκας έδωσε στο 55' το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Γιακιμόβσκι ισοφάρισε στο 64'.

Το παιχνίδι στο θεσσαλικό γήπεδο ήταν πλημμυρισμένο από πάθος, άγχος και δύναμη. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Πέλκα και δυνατό σουτ στο 56', αλλά οκτώ λεπτά αργότερα η Λάρισα ισοφάρισε με τον Γιακιμόφσκι (64') σε μια στιγμή συνολικής αδράνειας της μακεδονικής ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε αδρανής και στο 56' ο Δημήτρης Πέλκας άνοιξε το σκορ με μακρινό δυνατό σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει κανείς από την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Πέλκας επιχείρησε να παραβιάσει λίγο νωρίτερα την εστία του Κρίστινσον, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ από το οποίο προήλθε και το 0-1.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά, αλλά και η Λάρισα δεν ολιγώρησε και βγήκε και αυτή περισσότερο επιθετικά, άλλωστε δεν είχε κάτι να χάσει. Αρχισε να κερδίζει έδαφος στο γήπεδο και στο 64' ο Γιακιμόφσκι πέτυχε την ισοφάριση με πολύ ωραίο γωνιακό δυνατό σουτ που δεν μπορούσε να εξουδετερώσει ο Πασχαλάκης.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι (86' Γκόλιας), Σικάουκα, Μόρας, Μπέρτος (43' Καρανίκας), Μπράλιτς, Ζίφκοβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς (29' Ζίζιτς), Φατιον.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (36' Γιαννούλης), Κρέσπο, Βαρέλα, Ολιβέιρα (79' Ζαμπά), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λημνιός (84΄ Καρέλης), Σφιντέρσκι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή