Έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο για το ποδόσφαιρο: Τι προβλέπει η συμφωνία με UEFA και FIFA
Στη συνάντηση, οι δυο πλευρές υπέγραψαν το μνημόνιο που αφορά την «επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου» και στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων, το σύστημα εκλογών της ΕΠΟ, η διαιτησία η οποία θα παραμείνει σε ξένα χέρια, το θέμα της αντιμετώπισης της βίας, αλλά και η καταπολέμηση των στημένων αγώνων.
Το μνημόνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει το πλαίσιο επί του οποίου θα επιχειρηθεί restart στο ελληνικό ποδόσφαιρο και περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες: χειραγώγηση αγώνων, βία στα γήπεδα, διαιτησία και οργανωτικά. Έτσι, ο διάλογος και η συνεργασία της κυβέρνησης με τη FIFA και την UEFA θα συνεχιστεί και θα γίνουν αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας της ΕΠΟ.
Σ’ αυτό συνίσταται και η τεχνική βοήθεια που θα προσφέρουν οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες στην ΕΠΟ, ενώ η κυβέρνηση θα παρέχει πολιτική κάλυψη κυρίως μέσα από τη νομοθέτηση των αλλαγών που θα εισηγηθούν FIFA και UEFA.
Ομως δεν ήταν μόνο αυτά τα θέματα που συζητήθηκαν για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι τρεις πλευρές μίλησαν για το VAR (στο οποίο πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις), για την εκλογή νέου προέδρου στην ΕΠΟ αλλά και για την επαγγελματική διαιτησία.
Στόχος είναι να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα και να μπουν οι βάσεις για ένα πολύ καλύτερο επόμενο πρωτάθλημα.
«Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τσέφεριν τονίζοντας το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ.Τσέφεριν:
Για τα κύρια σημεία της συνάντησης: «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».
Για το ενδεχόμενο να σημειωθεί Grexit: «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».
Απαντώντας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην «αυτοεξυγίανση» και εκτίμησε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης θα το λάβουν όλοι. Ακόμη, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει υπάρξει τον τελευταίο μήνα.
Ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε για τους άξονες που θα οδηγήσουν τελικώς στην εξυγίανση και οι οποίοι είναι: «αντιμετώπιση βίας, αντιμετώπιση χειραγώγησης αγώνων, διαιτησία, οργάνωση ποδοσφαίρουκαι οργάνωση ΕΠΟ».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμήπου συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:
Αποκάλυψη - «βόμβα»: Στην Ελλάδα Ιταλός γιατρός με κοροναϊό