Οργή στην Αγγλία για FIFA!

Η επιλογή της Ρωσίας για το Μουντιάλ του 2018 έφερε θύελλα "αγγλικών" αντιδράσεων.

Η επιλογή της Ρωσίας για το Μουντιάλ του 2018 έφερε θύελλα "αγγλικών" αντιδράσεων. "FIFA και KGB είναι οι δύο τελευταίες μυστικές οργανώσεις στον πλανήτη", τόνισε στη στήλη του ο Τέρι Βέναμπλς, ενώ παράπονα έκανε και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Οι Άγγλοι δεν έχουν ακόμα χωνέψει το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο δεν γύρισε σπίτι του, εκεί που φιλοξενήθηκε για μία και μοναδική φορά σε τελικά Μουντιάλ το 1966, με πλήθος επωνύμων που στήριξαν την υποψηφιότητα στη Ζυρίχη και όχι μόνο, να ασκούν δριμεία κριτική στους ανθρωπους της ομοσπονδίας για την επιλογή τους.

«Ίσως δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί έκπληξη ότι η Ρωσία πήρε το χρίσμα για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Απ'ότι φαίνεται, η FIFA και η KGB είναι οι δύο τελευταίες μυστικές οργανώσεις που έχουν απομείνει στον πλανήτη. Πώς αλλιώς μπορείς να εξηγήσεις την χθεσινή ανακοίνωση στη Ζυρίχη; Εάν είχατε δώσει αυτό το σενάριο στον παραγωγό της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, θα το απέρριπτε λέγοντας ότι είναι εξαιρετικά τραβηγμένο. Θα ήταν προτιμότερο ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ και ο Ντέιβιντ Κάμερον να έμεναν σπίτι τους αφού ήταν ξεκάθαρο πως ο Ζεπ Μπλάτερ είχε ήδη αποφασίσει. Αντίθετα επέλεξαν τη χώρα, της οποίας ο πρωθυπουργός Βλάντιμιρ Πούτιν δεν μπήκε καν στον κόπο να ταξιδέψει στη Ζυρίχη για την ψηφοφορία. Τόσο πολύ ήθελε να στηρίξει την υποψηφιότητά του. Ίσως ήξερε πως η νίκη ήταν στο τσεπάκι τους. Η FIFA μας έκανε να πιστεύουμε ότι οι υποψήφιες χώρες θα κρίνονταν για πράγματα όπως τα στάδια, τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι μεταφορές, τα ξενοδοχεία και οι εγκαταστάσεις. Υπάρχει άτομο που να πιστεύει ότι η Ρωσία παίρνει καλύτερο βαθμό από την Αγγλία σε όλες αυτές τις κατηγορίες; Απλά εύχομαι να μας είχαν ενημερώσει για να μην ξοδέψουμε άσκοπα 15.000.000 λίρες αλλά και να υποφέρουμε από πονοκεφάλους. Και χάρη στους μυστικούς πράκτορες της FIFA, ίσως να μη μάθουμε ποτέ γιατί μας αρνήθηκαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση. Ξέρω μόνο ότι είναι μεγάλη ντροπή. Ντροπή για την Αγγλία. Ντροπή για το ποδόσφαιρο. Και ντροπή για τη FIFA» δήλωσε ο Τέρι Βέναμπλς.

Ενώ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τόνισε: «Άκουσα κάποιες φήμες ότι χάσαμε εξαιτίας του βρετανικού Τύπου και της αφόρητης πίεσης και κριτικής που ασκεί. Ελπίζω να μην είναι αυτός ο λόγος. Πιστεύω στην ελευθεροτυπία ενώ υποστηρίζουν με εκπληκτικό τρόπο το άθλημα που αγαπώ»