Καταγγελίες – Γυμναστική: Η κακοποίηση «συνέβαινε κατά κόρον από το 1985 έως το 2010»
Ο Αλέξανδρος Αδαμίδης διευκρίνισε ότι οι καταγγέλλοντες «είναι αθλητές που είχαν επιτυχίες σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο».
«Όταν έχουν συμβεί αυτά τα σοκαριστικά γεγονότα σε μια παιδική ψυχή, τη στιγματίζουν σε όλη της τη ζωή» συμπλήρωσε ο δικηγόρος των 20 αθλητριών και των δύο αθλητών που έκαναν τις καταγγελίες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει εισαγγελική παρέμβαση.
«Σημειώστε ότι αυτά τα συμβάντα που έζησαν τους έχουν απωθήσει από τον αθλητισμό. Έχουν αφήσει τις ψυχές τους στα ταπί, στα αποδυτήρια και τους διαδρόμους των κλειστών γυμναστηρίων» πρόσθεσε ο κ. Αδαμίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο όλα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες από τη Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση υποστηρίζοντας ότι 150-160 αθλητές έχουν φτιάξει ένα γκρουπ στα social media.
«Μια αθλήτρια ανέφερε ένα τέτοιο συμβάν και στη συνέχεια υπήρξε ένας χείμαρρος με άλλα που κατέγραφαν αθλητές και αθλήτριες. Έτσι διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά κάτι που συνέβαινε κατά κόρον από το 1985 μέχρι το 2010» πρόσθεσε ο ίδιος.
Δεν έχουν παραγραφεί όλα όσα καταγγέλλονται
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να έχουν παραγραφεί όσων καταγγέλλονται ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι «τα περισσότερα, όχι όλα, είναι παραγραμμένα».
«Υπάρχουν όμως οι άλλες πλευρές, η ηθική και η κοινωνική. Και η αθλητική, η οποία δεν παραγράφεται. Τα παιδιά αυτά θα κληθούν πολύ σύντομα κι από την ομοσπονδία, κι από τον αθλητικό δικαστή και από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Θα πουν ονόματα και συμβάντα» πρόσθεσε ο κ. Αδαμίδης και συμπλήρωσε:
«Εμείς, ευελπιστούμε κάποιος από τους καταγγελλόμενους να κάνει μήνυση ως θιγόμενος, για να του ασκήσουμε αντίθετη μήνυση ως ψευδή, για να ανοίξει ο φάκελος και να συζητηθεί το θέμα».
Αυξάνονται οι καταγγέλλοντες - Αφορά και την ρυθμική
Όπως αποκάλυψε, δε, ο αριθμός όσων έχουν υποβάλει καταγγελία «πλέον δεν είναι 22, είναι πολλοί περισσότεροι».
«Το θέμα δεν αφορά πλέον μόνο την ενόργανη. Αφορά και τη ρυθμική γυμναστική. Και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Έχω γίνει δέκτης πριν από λίγο, και ακούγεται για πρώτη φορά εδώ στην ΕΡΑ σπορ, από αθλήτριες της Ολλανδίας και του Βελγίου που θέλουν να κάνουν προσφυγή εναντίον των δικών τους ομοσπονδιών της ενόργανης, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παρόμοια συμβάντα».
Όπως εξήγησε οι αθλητές και οι αθλήτριες που έκαναν τις καταγγελίες «δεν το κάνουν από κακεντρέχεια ή από έναν άλλο λόγο. Το κάνουν από μεγάλη αγάπη στο άθλημα. Δεν έχουν αξίωση να αποζημιωθούν. Αυτό που θέλουν είναι να υπάρξει ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής και αξιολόγησης προπονητών που ασχολούνται με μικρά παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό».
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης: