Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγοράζει… άλλη ομάδα;

Οι Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς, που αγωνίζονται στην Α-League της Αυστραλίας έχουν μπει στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα από τα βόρεια προάστια του Σίδνεϊ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός εκ των μεγαλύτερων συλλόγων στον πλανήτη. Θα δούμε τι ισχύει μέχρι τώρα επί του θέματος. Πρώτα όμως, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και σήμερα εδώ, στα κορυφαία προγνωστικα ποδοσφαιρου

Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές λοιπόν, ο Μάικ Τσαρλσγουόρθ επιθυμεί να πουλήσει τους Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς και έκανε γνωστές τις προθέσεις τους σε υποψήφιους επενδυτές στην Ευρώπη.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, αυτές οι συμφωνίες δεν γίνονται μέσω των ΜΜΕ.

Όπως το έθεσε και μία πηγή “όποιος σκέφτεται σοβαρά τέτοιες συμφωνίες δεν το κάνει με αυτό τον τρόπο”.

Οι μεγάλες αγοραπωλησίες γίνονται αθόρυβα, όπως έγινε στο παράδειγμα της Μέλμπουρν Χαρτ στην Αυστραλία.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει ασχοληθεί επίσημα με την αγορά των Μάρινερς, αλλά η ομάδα μπορεί να γίνει ελκυστική με τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Χάρη στη δουλειά του Άλεν Στάιτσιτς και πολλών άλλων στους Μάρινερς, ο σύλλογος πατά σε σταθερές βάσεις, όσο ποτέ άλλοτε στην εποχή Τσαρλσγουόρθ. Βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτει πολλούς νεαρούς εξελίξιμους παικτες στο σύστημά της, χάρη σε ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα ακαδημιών και εξαιρετικό scouting.

Το δεδομένο παραμένει ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να πουλήσει. Να μετακομίσει την ομάδα σε άλλη πόλη και να αφήσει τον Αλφ Στιούαρτ στα ηνία. Δεν τον ενδιαφέρει πως. Απλά θέλει να φύγει.

Οι άλλοι σύλλογοι του Σίδνεϊ θα διαφωνήσουν σε μία παραλιακή μετακόμιση, αλλά η Καμπέρα είναι ένας πιθανός προορισμός, ειδικά αν ο επόμενος ιδιοκτήτης αρέσκεται σε πολιτικές συνδέσεις.

Ωστόσο θα υπάρξουν αντιδράσεις των φιλάθλων σε μία τέτοια μετεγκατάσταση.

Σίγουρα, μία τέτοια απειλή θα κινητοποιήσει τους τοπικούς φιλάθλους να υποστηρίξουν το σύλλογο. Και αυτή η σεζόν δείχνει ότι η ομάδα αξίζει μεγαλύτερη υποστήριξη. Ένα γκρουπ φιλάθλων έχουν δημιουργήσει το “Supporters Trust” με στόχο να αγοράσουν μερίδιο του συλλόγου, μία ιδέα στην οποία είναι ανοιχτός ο Τσαρλσγουόρθ. Όπως φαίνεται είναι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις για τους Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς.