Φερέιρα: «Μάχη για κάτι που έχουμε ήδη κατακτήσει»

Την αντίθεσή του με τη διαδικασία των play offs επανέλαβε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Φερέιρα εξήγησε ότι μια ομάδα που έχει ήδη κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, δεν έχει ίδιο κίνητρο με τις υπόλοιπες ώστε να παλέψει σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τόνισε όμως ότι άξιζε την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ.

«Ουδείς επιθυμεί να δίνει μάχη για κάτι, που έχει ήδη κατακτήσει. Γι΄ αυτό από την αρχή είχα εκφράσει την αντίθεσή μου στη διαδικασία των play offs. Υπάρχουν ομάδες που είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν καλύτερα για αυτή τη διαδικασία. Έστω κι έτσι, έχουμε τρία ακόμα ματς μπροστά μας και η διαφορά είναι δύο βαθμοί. Τα πάντα είναι ανοιχτά», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής και συνέχισε λέγοντας:

«Περνάμε δύσκολες στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι αναρωτιόμουν για πόσο καιρό θα κερδίζουμε παίζοντας έτσι. Δεν νομίζω πάντως ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θεωρώ ότι το δικαιότερο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Θέλω επίσης να πω ότι οι αγώνες των play offs γίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει η δυνατότητα καλής οργάνωσης. Αυτό που μετρά περισσότερο είναι η καρδιά και η ψυχή. Όσο περνά ο καιρός, οι ομάδες χάνουν τη συνοχή τους και νικά εκείνος που έχει αντοχές και κουράγια. Αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπ όψιν τους οι διοργανωτές των play offs. Πέρσι ο Παναθηναϊκός τελείωσε δεύτερος και κέρδισε τα πλέι οφ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Είμαστε 19 πόντους πάνω από τον τρίτο και πρέπει να παίξουμε πλέι οφ. Στο προηγούμενο ματς είχαμε δύο τραυματισμούς, σήμερα έναν πριν ξεκινήσει το ματς. Αυτός που τελειώνει πρώτος στα πλέι οφ, δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη ομάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr