Ελίνα Τζένγκο: Έγραψε ιστορία με δύο ρεκόρ το χρυσό κορίτσι του ακοντισμού

Η Ελίνα Τζένγκο έχει κι άλλους λόγους να είναι χαρούμενη για το χρυσό μετάλλιο, αφού εκτός από το ατομικό της ρεκόρ σπάει και ρεκόρ... δεκαετιών!
Ελίνα Τζένγκο: Έγραψε ιστορία με δύο ρεκόρ το χρυσό κορίτσι του ακοντισμού
Χρυσή η Ελίνα Τζένγκο, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο
IN TIME
2'

Ένα νέο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου έφερε για τη χώρα μας η ακοντίστρια Ελίνα Τζένγκο, κάνοντας μάλιστα και προσωπικό ρεκόρ στα 65,81 μέτρα.

Σε ηλικία μόλις 20 χρονών η ακοντίστρια πρωταθλήτρια κατάφερε με το χρυσό που κέρδισε να «σπάσει» δύο ρεκόρ!

Η Ελίνα Τζένγκο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρουINTIME

Η Τζένγκο αποτελεί τη νεότερη αθλήτρια που έχει ανέβει στην 1η θέση του βάθρου στον ακοντισμό. Ένα ρεκόρ που κρατάει από το 1962 και άνηκε στην Ελβίρα Οζολίνα, η οποία ήταν τότε 22 ετών.

Το δεύτερο ρεκόρ που κατάφερε να κάνει δικό της είναι να γίνει η νεότερη αθλήτρια που παίρνει χρυσό στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το ρεκόρ αυτό άνηκε ωστόσο στον Έλληνα πρωταθλητή, Μίλτο Τεντόγλου, όταν ήταν εκείνος 20 ετών.

«Χαίρομαι που η παράδοση συνεχίζεται με εμένα!»

Η Τζένγκο έγινε η τρίτη Ελληνίδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, μετά τις Άννα Βερούλη (1982, Αθήνα) και Μιρέλα Μανιάνη (2002, Μόναχο).

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, συγκινημένη. Χαίρομαι πάρα πολύ που η παράδοση συνεχίζεται με εμένα. Το περίμενα σ' αυτόν τον αγώνα, έκανα πολλή υπομονή όλη τη χρονιά. Ήξερα ότι θα βγει, πίστεψα πολύ σε μένα και το κανα», δήλωσε η Ελίνα Τζένγκου.

Ο αγώνας για το χρυσό

Η αποφασιστικότητα της Τζένγκο φάνηκε από την πρώτη βολή της, που ήταν στα 60,82μ., για να «καρφώσει» στη δεύτερη το ακόντιο στα 65,81μ. Η αθλήτρια δεν εκτέλεσε την τρίτη βολή της, όπως και την πέμπτη, ενώ η τέταρτη ήταν στα 59,40μ. και η έκτη στα 64,57μ.

Δείτε στον βίντεο που ακολουθεί, την απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ελίνα Τζένγκο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή