Η FIFA έδωσε 80 εκατ. ευρώ στην Ν.Αφρική

Σχεδόν πέντε μήνες μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, ο Σεπ Μπλάτερ επέστρεψε στη Νότια Αφρική. Μαζί του είχε μία επιταγή...

Σχεδόν πέντε μήνες μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, ο Σεπ Μπλάτερ επέστρεψε στη Νότια Αφρική. Μαζί του είχε μία επιταγή 685.000.000 ραντ (περίπου 80εκ. ευρώ), ποσό που αποτελεί τη συνεισφορά της FIFA στη χώρα που διοργάνωσε το μουντιάλ.

«Η FIFA δεν είναι ένα τσίρκο, που έρχεται, στήνει την τέντα του και μετά τα μαζεύει και φεύγει» είπε ο Ελβετός πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παραδίδοντας την επιταγή στον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα. Η τελετή έγινε στο "Σόκερ Σίτι" του Γιοχάνεσμπουργκ, εκεί όπου στις 11 Ιουλίου η Ισπανία νίκησε την Ολλανδία (1-0 στην παράταση) και κατέκτησε το τρόπαιο.

Τα χρήματα θα διατεθούν στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού. «Η FIFA αφήνει κληρονομιά για τη νέα γενιά της Νότιας Αφρικής. Η χώρα σας έδειξε πώς πρέπει να γίνεται σωστά μία διοργάνωση. Δεν ήταν εύκολο να διοργανώσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ και τώρα ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο στη Ρωσία (2018) και το Κατάρ (2022)».