Οι ποδοσφαιριστές που… τρώνε το περισσότερο “ξύλο” στην Ευρώπη - Με αποδείξεις!

Με την τρέχουσα σεζόν να φτάνει στο τέλος της, μια ενδιαφέρουσα έρευνα έρχεται για να αποκαλύψει ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που έχουν δεχτεί τα περισσότερα φάουλ φέτος.

STOP! Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και εδώ έχεις το πρόγραμμα Σούπερ Λιγκ με αγώνες, κανάλια και… αποδόσεις κατάκτησης!

Συνεχίζουμε… Η έρευνα διεξήχθη από το FBref, το οποίο συγκέντρωσε στατιστικά από τους παίκτες που έχουν δεχτεί τα περισσότερα φάουλ τη φετινή σεζόν στην Premier League, τη La Liga, τη Serie A, την Bundesliga και τη Ligue 1. Το FBref φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια λίστα με τους 20 ποδοσφαιριστές που έχουν υποστεί τα περισσότερα φάουλ και η οποία περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές όπως οι Βινίσιους Ζούνιορ, Γουίλφριντ Ζαχά, Νεϊμάρ, Τζακ Γκρίλις και Τζόρνταν Αγιού. Ας δούμε αναλυτικά.

Ο… ασταμάτητος Βινίσιους

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο 22χρονος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 110 φάουλ και είναι ο μοναδικός παίκτης στη συγκεκριμένη λίστα, που έχει δεχθεί τριψήφιο αριθμό φάουλ. Παρά τον μεγάλο αριθμό φάουλ που έχει δεχτεί από τους αντιπάλους του, ο Βινίσιους, συνεχίζει από πέρσι να σκοράρει με μεγάλη συνέπεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη σεζόν σημείωσε 22 τέρματα, ενώ φέτος είναι έτοιμος να σπάσει αυτό το ρεκόρ του, καθώς έχει πετύχει μέχρι στιγμής 21 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, δείχνοντας πως παρά τα φάουλ είναι ασταμάτητος.

Ο 22χρονος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τα φάουλ που δέχεται, ενώ έχει τεθεί και κατά των διαιτητών σε πρόσφατες δηλώσεις του. «Οι διαιτητές δεν δίνουν φάουλ και δεν δίνουν κίτρινες κάρτες. Οι παίκτες μπορούν να μου κάνουν φάουλ 15 φορές και όταν το παιχνίδι είναι στο 88ο λεπτό, τότε ο διαιτητής δίνει κίτρινη κάρτα. Οι αντίπαλοι πρέπει να σκεφτούν έναν τρόπο να με σταματήσουν και με το να κάνουν φάουλ, γίνεται πολύ εύκολο για αυτούς. Δεν κρίνω τους παίκτες, αλλά κρίνω τους διαιτητές, γιατί πρέπει να εφαρμόζουν σωστά τους κανόνες».

Από τον Ζακάνι έως τον Κολό Μουανί

Συνεχίζοντας, στη 2η θέση της λίστας βρίσκεται ο Ματία Ζακάνι, με τον 27χρονο παίκτη της Λάτσιο να έχει δεχτεί 95 φάουλ. Με 84 φάουλ ακολουθεί ο 28χρονος ποδοσφαιριστής της Ράγιο Βαγιεκάνο, Καμάτσο, ενώ 4ος με τον ίδιο αριθμό είναι ο Τεζί Σαβανιέ της Μονπελιέ. Την πρώτη πεντάδα κλείνει ο επιθετικός της Ουντινέζε, Άιζακ Σαξές, που έχει δεχτεί 77 φάουλ.

Στην 6η βρίσκεται ο 24χρονος επιθετικός της Αζαξιό, Μουνάιμ Ελ Ιντρισί, ο οποίος έχει δεχτεί 74 φάουλ, ενώ με ένα φάουλ λιγότερο ακολουθεί ο Αργεντινός μέσος της Αλμερία, Λούκας Ρομπερτόνε. Στην 8η θέση της σχετικής λίστας εντοπίζουμε τον Γουίλφριντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας, καθώς ο 30χρονος έχει δεχτεί 71 φάουλ, ενώ ακολουθεί ο συμπαίκτης του, Τζόρνταν Αγιού με 69 φάουλ. Στη 10η θέση της λίστας είναι ο Γιόνας Έκτορ της Κολωνίας επίσης με 69 φάουλ.

Επίσης 69 φάουλ έχει υποστεί και ο 21χρονος μέσος της Γκλάντμπαχ, Κουαντιό Κονέ, ενώ 68 φάουλ έχει δεχτεί ο 25χρονος επιθετικός της Χετάφε, Ενές Ουνάλ. Ακολουθούν τρεις παίκτες οι οποίοι έχουν υποστεί από 67 φάουλ και είναι οι Σέρχι Νταρντέρ (Εσπανιόλ), Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι) και Άιβαν Τόνεϊ (Μπρέντφορντ).

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ της Ντόρτμουντ και ο Αρνό Νορντέν της Μονπελιέ ακολουθούν με 66 φάουλ, ενώ από 65 φάουλ έχουν οι Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς και Νεϊμάρ. Τελευταίος στη σχετική λίστα είναι ο 24χρονος επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ραντάλ Κολό Μουανί, με 64 φάουλ.

Ακολουθεί η λίστα:

  1. Βινίσιους Ζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης) - 110 Φάουλ
  2. Ματία Τζακάνι (Λάτσιο) - 95 Φάουλ
  3. Καμάτσο (Ράγιο Βαγιεκάνο) - 84 Φάουλ
  4. Τεζί Σαβανιέ (Μονπελιέ) - 84 Φάουλ
  5. Άιζακ Σαξές (Ουντινέζε) - 77 Φάουλ
  6. Μουναίμ Ελ Ιντρισί (Αζαξιό) - 74 Φάουλ
  7. Λούκας Μπερτόνε (Αλμερία) - 73 Φάουλ
  8. Γουίλφριντ Ζαχά (Κρίσταλ Πάλας) - 71 Φάουλ
  9. Τζορντάν Αγιού (Κρίσταλ Πάλας) - 69 Φάουλ
  10. Γιόνας Έκτορ (Κολωνία) - 69 Φάουλ
  11. Κουαντιό Κονέ (Γκλάντμπαχ) - 69 Φάουλ
  12. Ενές Ουνάλ (Χετάφε) - 68 Φάουλ
  13. Σέρχι Νταρντέρ (Εσπανιόλ) - 67 Φάουλ
  14. Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι) - 67 Φάουλ
  15. Άιβαν Τόνεϊ (Μπρέντφορντ) - 67 Φάουλ
  16. Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ντόρτμουντ) - 66 Φάουλ
  17. Αρνέ Νορντέν (Μονπελιέ) - 66 Φάουλ
  18. Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς (Λάτσιο) - 65 Φάουλ
  19. Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν) - 65 Φάουλ
  20. Ραντάλ Κολό Μουανί (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) - 64 Φάουλ