Πάλευαν με τα πελώρια κύματα του Ειρηνικού Ωκεανού για 37 μέρες - Έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ

Δύο φίλες, η Τζέσικα Όλιβερ και η Σαρλότ Χάρις διέσχισαν 2.800 μίλια στον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας και έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ των γυναικών κατά... 9 ημέρες

Οι φίλες Τζέσικα Όλιβερ και Σαρλότ Χάρις έσπασαν το ρεκόρ στο World’s Toughest Row Pacific Challenge 2024

SWNS

Δύο φίλες έγιναν το πιο γρήγορο δίδυμο που κωπηλάτησε ποτέ στον Ειρηνικό Ωκεανό, παλεύοντας με υψηλά κύματα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχαν καταγράψει δύο άνδρες.

Η Τζέσικα Όλιβερ και η Σαρλότ Χάρις μέσα σε 37 ημέρες, 11 ώρες και 43 λεπτά έσπασαν το ρεκόρ στο World’s Toughest Row Pacific Challenge του 2024. Οι 33χρονες ξεκίνησαν από το Monterey Bay της Καλιφόρνια για το ταξίδι των 2.800 μιλίων στις 8 Ιουνίου και όταν έφτασαν στη Χαβάη στις 16 Ιουλίου είχαν καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ γυναικών κατά… 9 ημέρες!

Το επίτευγμα έρχεται αφού οι δύο φίλες, γνωστές ως Wild Waves, σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ το 2021 ως το πιο γρήγορο γυναικείο ζευγάρι που κωπηλάτησε στον Ατλαντικό Ωκεανό.

«Ήταν απολύτως εξαντλητικό τόσο από ψυχική όσο και από σωματική άποψη. Το πιο δύσκολο πράγμα που έχουμε κάνει ποτέ», είπε η Τζέσικα, ενώ στεκόταν στο βάθρο της νικήτριας με μια χαβανέζικη γιρλάντα περασμένη στον λαιμό της.

Θερμές αγκαλιές και βαθιά συγκίνηση περίμεναν το δυναμικό δίδυμο στην παραλία Hanalei Bay, όπου συνάντησαν τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. «Δώσαμε τα πάντα και… “διαλυθήκαμε”, αλλά άξιζε τον κόπο», είπε η Σαρλότ.

Η ομαδική δουλειά και η βαθιά φιλία τους ήταν αυτά που τις βοήθησαν ώστε να επιτύχουν τον στόχο τους. «Μπορούμε να “διαβάζουμε” η μία την άλλη πολύ καλά!», είπε η Σάρλοτ.

Το δίδυμο ακολούθησε μια νότια διαδρομή και ήρθε αντιμέτωπο με τσουχτερους βόρειους ανέμους από τον Καναδά που δημιουργούσαν γιγάντια κύματα, ενώ το σκάφος τους, ονόματι «Cosimo», σχεδόν αναποδογύρισε.

Μέσα σε μια εβδομάδα, το αυτόματο σύστημα διεύθυνσης έσπασε, αναγκάζοντάς τες να οδηγούν χειροκίνητα, πράγμα που σήμαινε πολύτιμος λίγος ύπνος και πολλές φουσκάλες για να το κάνουν.

Η Τζέσικα Όλιβερ και η Σαρλότ Χάρις, γνωστές ως Wild Waves, έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ και έγραψαν τη δική τους ιστορία

SWNS

«Οι πρώτες 10 ημέρες ήταν πραγματικά αγχωτικές», είπε η Τζέσικα. «Μερικές φορές οι άνεμοι ήταν τόσο επιθετικοί που αναρωτιόμασταν για το πώς θα ανταπεξέλθουμε».

Το πιο τρομακτικό επεισόδιο ήταν μια παραλίγο σύγκρουση με δεξαμενόπλοιο του οποίου το σύστημα παρακολούθησης AIS δεν ήταν ενεργοποιημένο. «Απείχαμε μόλις 30 δευτερόλεπτα από μια μετωπική σύγκρουση, που αν συνέβαινε, πιθανόν να ήταν μοιραία», είπε η Σαρλότ.

Η ιδέα να κατακτήσουν τον Ειρηνικό ήταν αδιανόητη για τις Wild Waves, μετά το ρεκόρ τους το 2021. Ακολούθησαν δύο χρόνια σκληρής εκπαίδευσης κυρίως στο γυμναστήριο και στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωναν το απαραίτητο κεφάλαιο σε συνδυασμό με την ενίσχυση μίας εταιρικής χορηγίας.

*Με πληροφορίες από Goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις