Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα μολυσμένα νερά του Σηκουάνα βάζουν φρένο στην προπόνηση για το τρίαθλο

Το εναλλακτικό σχέδιο για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος σύμφωνα με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Ο ποταμός Σηκουάνας κατά την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

AP

Με εμπόδια για το τρίαθλο έχουν ξεκινήσει οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι, καθώς τα νερά του ποταμού Σηκουάνα δεν «προσφέρονται» για προπόνηση, και μάλιστα για δεύτερη ημέρα.

Ο λόγος είναι η μόλυνση των νερών που έχει παρατηρηθεί εξαιτίας της βροχής που έπεσε κατά την ημέρα της διεξαγωγής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και ακόμη νωρίτερα.

Όπως ανέφεραν χθες οι διοργανωτές «τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις». Πράγμα που σημαίνει ότι ακυρώθηκε και σήμερα η προγραμματισμένη προπόνηση των αθλητών του τριάθλου. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ακύρωση της προπόνησης των αθλητών, μόλις μία ημέρα ξεκινήσει ο αγώνας του τριάθλου.

Το ατομικό αγώνισμα του τριάθλου των ανδρών αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Τρίτης, πριν από το ατομικό αγώνισμα των γυναικών την ίδια ώρα την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι εμφανίζονται ψύχραιμοι και καθησυχαστικοί, για τη διεξαγωγή του αθλήματος στον ποταμό Σηκουάνα, την Τρίτη και την Τετάρτη. Ωστόσο η σημερινή ακύρωση της προπόνησης σημαίνει πως οι τριαθλητές δεν θα έχουν την ευκαιρία να «εξοικειωθούν» με το ποτάμι.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το κωπηλατοδρόμιο… ετοιμάζεται

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αγώνες της ανοιχτής θάλασσας θα γίνουν την δεύτερη εβδομάδα στο κωπηλατοδρόμιο, όπου η κωπηλασία θα έχει ολοκληρωθεί. Για το τρίαθλο αυτή την εβδομάδα δεν μπορεί να γίνει αλλαγή και λόγω της φύσης του αθλήματος και θα μετατεθεί κατά μερικές ημέρες ο αγώνας. Οι διοργανωτές πάντως, με δεδομένο ότι προβλέπεται ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες, υποβαθμίζουν την σημερινή απόφασή τους να μείνει κλειστός για προπόνηση ο ποταμός.

Σχετικές ειδήσεις