Ολυμπιακοί Αγώνες - Εμμανουήλ Καραλής: «Η κρίση πανικού με έκανε να βυθιστώ στο άγχος»

Ο Εμμανουήλ Καραλής, αυτός ο 25χρονος, που έκανε όλο τον πλανήτη να μιλά για το άλμα του, είχε στόχο να ξεφύγει από την κατάθλιψη και να καταξιωθεί

Εμμανουήλ Καραλής
INTIME SPORTS
2'

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν διαστημικός και με ένα άλμα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, αυτός ο 25χρονος, που έκανε όλο τον πλανήτη να μιλά για το άλμα του, είχε στόχο να ξεφύγει από την κατάθλιψη και να καταξιωθεί. Ποτέ μάλιστα δεν το έβαλε κάτω.

Ο Μανόλο που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ έπειτα από έναν εκπληκτικό αγώνα στα 5,90 στο «Σταντ Ντε Φρανς» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τον Αύγουστο του 2022, μέσα από μια ανάρτηση που είχε κάνει στο Instagram είχε γνωστοποιήσει ότι αποσύρεται προσωρινά από τα γήπεδα λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας.

https://www.instagram.com/p/ChbvruDIpnd/

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου, ακολούθησε μια σειρά περιστατικών τα οποία κατάφεραν να μειώσουν πλήρως το ηθικό μου.

Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού που με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο «κακός» Μανόλο κυριάρχησε και ανέλαβε.

Αναγκάστηκα να συνεχίσω τη σεζόν και να προσπαθώ να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και ακινητοποιημένος. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος.

Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να κάνω ένα διάλειμμα για να πάρω πίσω το χαμόγελό μου» είχε αναφέρει.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πάλεψε, έσφιξε τα δόντια και χάρισε στην Ελλάδα ένα χάλκινο μετάλλιο. Και αποθεώθηκε από όλους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή