Ολυμπιακοί Αγώνες: Μια δυνατή φιλία Ντουπλάντις με Καραλή - «Με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα»

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν στον «στίβο μάχης» ήταν το 2015

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μια δυνατή φιλία Ντουπλάντις με Καραλή - «Με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα»
twitter
3'

Οι δύο κορυφαίοι Ολυμπιονίκες που έκλεψαν την παράσταση την Δευτέρα 5 Αυγούστου, ο Μόντο Ντουπλάντις και ο Εμμανουήλ Καραλής, φαίνεται πως πέρα από συνάδελφοι είναι και χρόνια φίλοι.

Πιο συγκεκριμένα, και οι δύο τους γεννήθηκαν το 1999, ο Εμμανουάλ Καραλής στις 20 Οκτωβρίου και ο Μόντο Ντουπλάντις στις 10 Νοεμβρίου. Ο πρώτος είναι ο καρπός του έρωτα δυο ανθρώπων από την Ελλάδα και την Ουγκάντα ενώ ο δεύτερος έχει πατέρα από τις ΗΠΑ και μητέρα από τη Σουηδία. Οι πατεράδες και των δυο έχουν ασχοληθεί με επιτυχία με τον στίβο.

Οι δυο τους βρέθηκαν στον στίβο μάχης το 2015 στην Κολομβία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ-18.

Ο Σουηδός βγήκε 1ος με 5,30 και ο Έλληνας 3ος με 5,20μ. Από τότε, τον Ιούλιο του 2015, έχουν περάσει 5 χρόνια και βρέθηκαν πολλές φορές ακόμη στους ίδιους αγώνες.

Το 2016, στο Παγκόσμιο Κ-20 της Πολωνίας, ο Μόντο είναι στο τρίτο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 5,45μ και ο Μανώλης είναι στην 4η θέση με 5.40. Τον Ιούλιο του 2016 ο Καραλής είναι πρωταθλητής Ευρώπης στην Τιφλίδα ενώ την ίδια χρονιά έχει πετύχει και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο σ' επίπεδο Παίδων.

https://www.instagram.com/reel/C8Ijlf9tNDa/

Ο Μόντο και ο Μανόλο είναι καλοί φίλοι και ο Έλληνας έχει φιλοξενήσει στη χώρα μας τον Σουηδό και την κοπέλα του. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ δεν ξεχνάει ποτέ τον Καραλή και μετά τον τελικό στο Παρίσι είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είναι υπέροχο που είμαι σε αυτό το επίπεδο και είναι μαζί μου ο Εμμανουήλ, γιατί αισθάνομαι ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα πρώτα μου χρόνια στο διεθνές προσκήνιο. Πιέζαμε συνεχώς ο ένας τον άλλον να πηδήξουμε ψηλότερα και πολλές φορές ήταν καλύτερος από μένα. Ο δε Σαμ Κέντρικς με έχει υποχρεώσει στις περισσότερες ήττες στην καριέρα μου.

Αυτοί οι δύο αθλητές με βοήθησαν να πετύχω διακρίσεις σαν τη σημερινή και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό.

Αγωνιζόμαστε μαζί από τότε που είμασταν 14-15 χρονών, ενώ τον Σαμ τον παρακολουθώ περισσότερα χρόνια. Είναι υπέροχο όλο αυτό. Είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνίζομαι με την καρδιά μου και το ζω όλο αυτό με καλούς φίλους δίπλα μου. Νιώθω ευτυχισμένος και ευλογημένος που μπορώ να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη. Απίστευτη μέρα για μένα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή