Μίλτος Τεντόγλου: «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες» – Η ώρα του Εθνικού Ύμνου

Μετά την κατάκτηση άλλης μίας κορυφής στο Παρίσι, ο Μίλτος Τεντόγλου τόνισε πως «ελπίζω να σας έκανα περήφανους και χαρούμενους, έστω και για λίγο», απευθυνόμενος στους Έλληνες. Πότε θα πραγματοποιηθεί η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον «θεό» του μήκους.
INTIME SPORTS

Έχοντας όλη την οικογένεια δίπλα του, ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να φθάσει ξανά στην κορυφή του άλματος εις μήκος, αφού με εξωπραγματικό άλμα στα 8.48 μέτρα κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό χρυσό ολυμπιακό του μετάλλιο.

Τώρα, βρίσκεται κάτι λιγότερο από ένα βήμα μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος, το οποίο κατέχει ο Λούης Τσάτουμας με 8.66 μέτρα, αφού έχει κορυφαία επίδοση τα 8.65 μέτρα.

Πλέον, ο «θεός» του μήκους κατέχει και μία ιστορική θέση, δίπλα στο όνομα του σπουδαίου Καρλ Λιούις, αφού είναι οι μοναδικοί με δύο διαδοχικά ολυμπιακά μετάλλια. Σε αυτό προστίθεται και το κατόρθωμα πως ο Έλληνας πρωταθλητής αποτελεί μόλις τον 10ο αθλητή του μήκους με δύο ολυμπιακά μετάλλια.

Τα λόγια ταπεινότητας και η εθνική υπερηφάνεια

Στιγμές μετά την τεράστια επιτυχία του, ο χρυσός Ολυμπιονίκης μίλησε για τα συναισθήματα και την επίδοση που είχε κατά τη διάρκεια του χθεσινού (06/08) τελικού.

«Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό που κατάφερα, αλλά ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω σαν επίδοση. Κάτι μου έλειπε… Το πάλεψα, άρχισα να ξυπνάω στα δύο τελευταία άλματα. Ιδιαίτερα το πέμπτο που ήταν στα 8.31 μέτρα, ήταν πολύ μεγάλο αλλά πάτησα πολύ πίσω.

Προσπάθησα και στο τελευταίο, αλλά δεν μου βγήκε. Τέτοιος άνθρωπος είμαι και ήθελα το κάτι παραπάνω για εμένα. Για να το ευχαριστηθώ εγώ. Ήθελα την πίεση και για αυτό απάντησα με τη μία στον Φουρλάνι. Ξέρω ότι μπορούσε κι αυτός να κάνει 8.50 μέτρα, ενώ κι ο Πίνοκ μού έβαλε πίεση και γι’ αυτό δεν σταμάτησα να προσπαθώ και έκανα γενικά καλό άλμα.

Όταν πήδηξα στα 8.48, πιέστηκε όντως ο Φουρλάνι και μετά την τρίτη προσπάθεια ήταν πλεονέκτημα ότι είχα εγώ το τελευταίο άλμα», ανέφερε αρχικά και προσέθεσε πως «σίγουρα λέει κάτι το δεύτερο χρυσό.

Όμως, προσωπικά θεωρώ ότι για να το πετύχεις αυτός στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να είσαι τυχερός γιατί είναι μία φορά στα τέσσερα χρόνια. Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές, με παγκόσμια πρωταθλήματα, που δεν τα είχαν καταφέρει.

Αισθάνομαι ικανοποιημένος γιατί έκανα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο. Είπα στον προπονητή μου ότι δεν ήμουν καλός, αλλά μου απάντησε: “Δεν πειράζει, το πήραμε για δεύτερη φορά”. Για εμένα, πάντα υπάρχει καλύτερο. Επίσης, πρέπει να πω ότι κάθε στάδιο, κάθε αγώνας, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Οπότε ναι, είμαι ικανοποιημένος.

Τις τελευταίες ώρες και μέρες, έχω πάρει πολλά μηνύματα και ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Ελπίζω να σας έκανα περήφανους, να σας έκανα χαρούμενους έστω για λίγο. Εύχομαι καλή επιτυχία στα υπόλοιπα παιδιά, γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν τελειώνουν σήμερα».

H ώρα και το κανάλι της απονομής στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου

Βάσει του προγράμματος που υπάρχει στον στίβο, παρ’ ότι ο τελικός διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης, ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει το χρυσό του μετάλλιο σήμερα (07/08), στις 19.37 το απόγευμα. Η απονομή θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, με τον Εθνικό Ύμνο να ακούγεται για πρώτη φορά στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισίου.

Σχετικές ειδήσεις