Ο Τσιτσιπάς το… συνεχίζει μετά τον αποκλεισμό: «Ο πατέρας μου δεν είναι πολύ ευφυής»

Σάλος έχει προκληθεί με τη συμπεριφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στον πατέρα (και προπονητή) του εν ώρα αγώνα, ενώ μερικά λεπτά αργότερα «εξαπέλυσε» νέα φραστική επίθεση εναντίον του.

Ο Τσιτσιπάς το… συνεχίζει μετά τον αποκλεισμό: «Ο πατέρας μου δεν είναι πολύ ευφυής»
ATP.
2'

Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να ηττήθηκε από το νούμερο 576 στην παγκόσμια κατάταξη, τον Κέι Νισικόρι, με 2–0 σετ (6–4, 6–4) και να αποχαιρέτησε πρόωρα το «1000άρι» τουρνουά του Μόντρεαλ, ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό μελανό σημείο της χθεσινής του εμφάνισης (08/08).

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, «συνελήφθη» από τις κάμερες να μιλά πολύ άσχημα στον πατέρα και προπονητή του, τον οποίο ακολούθως τον έδιωξε απ’ το γήπεδο.

Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Τσιτσιπάς προχώρησε σε νέο «ξέσπασμα» εναντίον του, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τον αποκλεισμό του.

«Αισθάνθηκα ότι η μπάλα μου ήταν νεκρή. Δεν ήταν αρκετά βαριά όταν πίεζα με το forehand. Τις τελευταίες τέσσερις – πέντε μέρες, παραπονιέμαι γι’ αυτόν τον λόγο στον προπονητή μου. Αυτός ήταν ο λόγος που τσακώθηκα μαζί του, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Για εμένα, ένας αγώνας ATP Masters 1000 είναι σημαντικός. Χρειάζομαι και αξίζω έναν προπονητή που ακούει τα σχόλιά μου. Ο πατέρας μου δεν είναι πολύ ευφυής ή καλός στον χειρισμό τέτοιου είδους καταστάσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Πραγματικά είμαι πολύ απογοητευμένος μαζί του. Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή θα σκεφτόμουν κάποιες αλλαγές. Το σημαντικότερο για έναν παίκτη είναι να έχει άμεσο και καλό feedback από έναν προπονητή.

Ο προπονητής δεν είναι αυτός που κρατά τη ρακέτα, αλλά ο παίκτης που προσπαθεί να εκτελέσει ένα πλάνο. Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια, που πρέπει να είναι αμοιβαία για να μπορέσω να εξελίξω τον τρόπο παιχνιδιού μου», είπε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή