Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι στιγμές που «ράγισαν το γυαλί» με τον πατέρα του και οδήγησαν στο «διαζύγιο»

Μετά και το τελευταίο του «ξέσπασμα», ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον πατέρα του. «Δεν θα είναι προπονητής, θα έχει μόνο πατρικό ρόλο», επεσήμανε.
AP.

Ό,τι αναμενόταν από εχθές (08/08), έγινε πράξη το απόγευμα της Παρασκευής, αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μερικές ώρες μετά τη νέα «έκρηξη» με αποδέκτη τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο, κατά τη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο τον Κέι Νισικόρι για τον πρώτο γύρο του ATP Masters 1000 (ηττήθηκε με 2–0 σετ και αποκλείσθηκε πρόωρα), ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Σας ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι η συνεργασία με τον πατέρα μου ως προπονητή έχει φθάσει στο τέλος της. Προτιμώ να κρατήσω τον πατέρα μου στον ρόλο του ως πατέρα και μόνο ως πατέρα», επεσήμανε μεταξύ άλλων στη μακροσκελή του ανακοίνωση.

Οι στιγμές «έκρηξης» που οδήγησαν στο «διαζύγιο»

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, δεν είναι λίγα τα περιστατικά έντασης εν ώρα αγώνα με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Στέφανο Τσιτσιπά. Τον Ιούνιο του 2023, στο παιχνίδι με τον Γιάνικ Χάνφμαν, έβλεπε το σετ να χάνεται (όπως και συνέβη) και έπειτα από διπλό σφάλμα στο σερβίς ήθελε να «ξεσπάσει».

Το έκανε χτυπώντας με δύναμη το μπαλάκι, για να το στείλει στην κερκίδα και να αποδοκιμασθεί από φιλάθλους που βρίσκονταν στο court της Μαγιόρκα για να δουν το ματς. Ο Τσιτσιπάς δέχτηκε παρατήρηση φυσικά, με τη φάση να γίνεται στο 5–3 του πρώτου σετ. Τελικά, έχασε το σετ με 6–4.

Μάλιστα, ο Έλληνας τενίστας δεν είχε φθάσει μονάχα στο σημείο να επιτεθεί λεκτικά στον πατέρα του, αλλά μία φορά, σε αγώνα κόντρα στον Νικ Κύργιο, τον χτύπησε άθελά του με τη ρακέτα, σε μία στιγμή εκνευρισμού.

Σχετικές ειδήσεις