Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο γυναικών νίκησε τον Καναδά - Κατέκτησε την 7η θέση

Με δύο αναπάντητα τέρματα στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο Καναδάς μείωσε σε 7-5, αλλά η ελληνική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο
EUROKINISSI

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με σκορ 19-10, η Εθνική Ομάδα πόλο των γυναικών επικράτησε του Καναδά, το πρωί του Σαββάτου (10/8), του Καναδά και έτσι κατέλαβε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, η Έλενα Ξενάκη έκανε… θραύση στα 2 μ., με δύο γκολ και δύο κερδισμένα πέναλτι (στο πρώτο εκ των οποίων αστόχησε η Βάσω Πλευρίτου) στα πρώτα 11 λεπτά, αλλά χρειάστηκε να ανέβουν και άλλες παίκτριες, προκειμένου η Εθνική Ομάδα να πετύχει ένα σερί 3-0 και να ξεφύγει 7-3.

Ακόμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με δύο αναπάντητα τέρματα στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο Καναδάς μείωσε σε 7-5, αλλά η ελληνική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο. Μετά το 9-7, στα μισά της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έτρεξε» σερί 5-0 και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 5-2, 7-3.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1, Πάτρα 2, Νίνου 3, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Καναδάς (Ντέιβιντ Παραντέλο): Γκοντρό, Λέκνες, Κρεβιέρ 3, Ράιτ 2, Μιμίδη, ΜακΝτάουελ, Μπάκοτς 1, Λεμέι-Λαβουά 1, ΜακΚέλβι 2, Μπράουν, Πολ 1, Λα Ρος, Βουλπίσι.