Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Βολιώτισσες που εντυπωσίασαν - Γιατί αγωνίζονται με τη σημαία της Αυστρίας

Τα κορίτσια έφυγαν από την Ελλάδα το 2012
thenewspaper.gr

Δύο Βολιώτισσες «έκλεψαν την παράσταση» το βράδυ του Σαββάτου στο ελύθερο πρόγραμμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Ο λόγος για τις αδελφές Αλεξανδρή, οι οποίες είναι φαβορί για ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Παρισιού. Πρόκειται δύο αδερφές από τον Βόλο έκαναν το τέλειο πρόγραμμα στο ντουέτο και συγκέντρωσαν περισσότερους από 288 βαθμούς.

Τα κορίτσια σύμφωνα με το thenewspaper.gr έφυγαν από την Ελλάδα το 2012 κιόλας, στα 15 τους χρόνια, και γράφτηκαν σε αθλητικό σχολείο της Αυστρίας, οι αθλητικές αρχές της οποίας άνοιξαν τον δρόμο. Οι επαφές έγιναν περίπου στα τυφλά, αφού η οικογένεια δεν είχε φίλους ή γνωστούς στη χώρα. Οι αδελφές Αλεξανδρή εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αυστρία, απέκτησαν την αθλητική υπηκοότητα και εκπροσωπούν τα χρώματα της δεύτερης «πατρίδας» τους εδώ και χρόνια, με εξαιρετικά πλασαρίσματα (4ες-6ες θέσεις) σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα προπερυσινά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και τα περυσινά στη Φουκουόκα ήταν ουσιαστικά τα πρώτα τους σε αυτό το επίπεδο.

Όταν οι Βολιώτισσες αδελφές Αλεξανδρή ρωτήθηκαν για την …κοσμοϊστορική απόφαση που η οικογένειά τους έλαβε το 2012, μίλησαν για έλλειψη αξιοκρατίας στο άθλημα που ήδη υπηρετούσαν. Υποστήριξαν τότε (εποχή Διαθεσόπουλου) ότι η Ομοσπονδία του υγρού στίβου όπου υπάγεται η καλλιτεχνική -άλλοτε συγχρονισμένη- κολύμβηση πραγματοποιούσε μεροληπτικές κλήσεις στην Εθνική ομάδα, εξωθώντας τις ίδιες σε αθλητική μετανάστευση.