Viral η 17χρονη καλλονή άλτρια από τη Νορβηγία - Ποια είναι η Έμπλα Ματίλντα Νέρβε

Χάρη στις επιδόσεις της μπορεί να ελπίζει σε μία θέση της νορβηγικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028 στο Λος Άτζελες
Η 17χρονη Έμπλα Ματίλντα Νέρβε
Twitter / X

Viral στα social media έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες μία αθλήτρια από τη Νορβηγία. Πρόκειται για τη 17χρονη Έμπλα Ματίλντα Νέρβε. Η νεαρή καλλονή δεν εκπροσώπησε τη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, ωστόσο τα άλματά της έχουν «μοιραστεί» και σχολιαστεί από πλήθος χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, το βίντεο της Νέρβε που σχολιάστηκε ιδιαίτερα είναι αυτό από την ευρωπαϊκή διοργάνωση κάτω των 18 ετών που έλαβε χώρα στη Σλοβακία στα τέλη Ιουλίου. Εκεί, η 17χρονη αθλήτρια από τη Νορβηγία κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς ακολούθησε στη σειρά την Ελληνίδα άλτρια Αναστασία Μπουμπουλίδη.

Με άλμα στα 4.20 η νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια πήρε το χρυσό, ενώ η Νορβηγίδα έφτασε στα 4.15 που είναι και το ρεκόρ καριέρας της ως τώρα, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ωστόσο, χάρη στις επιδόσεις της, η 17χρονη μπορεί σίγουρα να ελπίζει σε παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028 παρότι θα είναι ακόμα μόλις 21 ετών.

Η Έμπλα Ματίλντε Νέρβε κατέχει υπερήφανα τον τίτλο της κατόχου του ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 15 χάρη στο άλμα που έκανε στα 3,80 μ. και μέχρι τότε θεωρούνταν ανέφικτο για τις συναγωνίστριές της.

«Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη Νορβηγία στη Σλοβακία», δήλωσε η 17χρονη προσθέτοντας: «Μια εμπειρία που δεν θα ξεχαστεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μηχανισμό υποστήριξης γύρω μου που το κάνει αυτό δυνατό».

Από αθλητική οικογένεια η άλτρια της Νορβηγίας

Η νεαρή αθλήτρια προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Σιγκούρντα Νέρβεα ασχολήθηκε επίσης με τον στίβο και συγκεκριμένα με το τριπλούν. Ωστόσο, όλοι περιμένουν ότι η όμορφη Νέρβε θα επισκιάσει τον πατέρα της πολύ σύντομα, και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει μέχρι στιγμής είναι ήδη μια ένδειξη για μια μεγάλη καριέρα στο δημοφιλές άθλημα του στίβου.