Λαμίν Γιαμάλ: Τρεις συλλήψεις για την επίθεση με μαχαίρι στον πατέρα του

Ο πατέρα τους Λαμίν Γιαμάλ είχε εμπλακεί σε καβγά πριν από την επίθεση με μαχαίρι
Αρχείου - AP

Ο πατέρας του σταρ του Euro 2024 της Ισπανίας, Λαμίν Γιαμάλ, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Can Ruti της Μπανταλόνα, αφού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε πάρκινγκ το βράδυ της Τετάρτης. Ο ίδιος διέφυγε τον κίνδυνο, ωστόσο παραμένει να νοσηλεύεται με την κατάστασή του να είναι σταθερή.

Σύμφωνα με τη La Vanguardia, ο Μουνίρ Νασράουι δέχτηκε πολλές μαχαιριές στην επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κάπου ανάμεσα στις 9 και τις 10 το βράδυ στην Calle Frank Marshall στη συνοικία Ροκαφόντα στο Ματαρό όπου ζει.

Κατά πληροφορίες οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση έχουν συλλάβει τρία άτομα «για απόπειρα δολοφονίας», έπειτα από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων της επίθεσης. Σύμφωνα με το RAC 1 ο Μουνίρ δέχθηκε «περισσότερες από μία μαχαιριές». Οι τρεις συλλήψεις έγιναν περίπου στις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης χάρη και στις περιγραφές των δραστών που έδωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Ο καβγάς πριν την επίθεση

Αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί γιατί έγινε η επίθεση στον πατέρα του Γιαμάλ, μέσα ενημέρωσης της Καταλονίας επισημαίνουν ότι ώρες πριν το αιματηρό περιστατικό είχε εμπλακεί σε καβγά ενώ έβγαζε βόλτα τον σκύλο του.

Κατά τις ίδιες πηγές κάποιοι του πέταξαν νερό από μπαλκόνι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς ανάμεσα στον Μουνίρ και τους ενοίκους της πολυκατοικίας, ο οποίος έληξε μετά από παρέμβαση δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ποιος είναι ο Μουνίρ Νασραουί

Ο Νασραουί ήταν μέχρι πρόσφατα ένας άγνωστος κάτοικος της γειτονιάς Ροκαφόντα του Ματάρο, αλλά το ταλέντο του γιου του ως επιθετικός της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια ω μέλος της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το EURO 2024 τον έκανε δημόσιο πρόσωπο. Ο 32χρονος έχει εμπλακεί σε βίαιες καταστάσεις στο παρελθόν. Τον Ιούνιο του 2023, ένα βίντεο έγινε viral στο οποίο επιτέθηκε στη βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Vox, Μόνικα Λόρα, στην πόλη Μάρες, μια ενέργεια για την οποία καταδικάστηκε σε πρόστιμο 546 ευρώ.