Ιστορικός Καραλής, συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6 μέτρα: «Δεν μπορώ να το πιστέψω»

Ο Εμμανουήλ Καραλής «διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που ξεπέρασε τα 6μ
INTIME SPORTS

Ίσως την πιο ιστορική στιγμή της καριέρας του βίωσε ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Diamond Leaugue στη Σιλεσία έγινε ο πρώτος Έλληνας που ξεπέρασε τα 6μ κάνοντας παράλληλα νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο νεαρός άλτης του επί κοντώ δεν πίστεψε από την αρχή αυτό που έκανε στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου και αυτό φάνηκε και από τις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά την λήξη του αγώνα.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μόλις έσπασα το φράγμα των 6 μέτρων! Έκανα απίστευτα άλματα! Πίστευα ότι μπορούσα να το κάνω όλη τη χρονιά και το πίστευα ότι μπορώ να το κάνω και σήμερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όταν ξεκινούσε η σεζόν πίστευα ότι μπορώ να κάνω τα 6,00 μ., όμως, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κατακτήσω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Το να φτάνω να κάνω 6,00 μ. είναι απίστευτο» είπε ο Μανόλο.

Αναφερόμενος στον αγώνα του στο Diamond League, δήλωσε: «Όλα ήταν τέλεια σήμερα και είμαι ερωτευμένος με την Πολωνία και αυτό το γήπεδο. Άνοιξα τη σεζόν μου εδώ στην Πολωνία και το να κάνω εδώ τα 6 μέτρα ήταν καταπληκτικό και θα μείνει στην καρδιά μου. Προπονούμε με τον Πιότρ Λίσεκ και άλλους Πολωνούς αθλητές, οπότε ήταν πολύ ωραίο που έγινε στην Πολωνία».

Ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το νέο παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε ο συναθλητής του Μόντο Ντουπλάντις με 6,26 μ., τόνισε: «Έχω δει σχεδόν όλα τα παγκόσμια ρεκόρ του Μόντο, είναι σπουδαίο! Μεγάλωσα μαζί με τον Μόντο και ελπίζω μια μέρα στο μέλλον να γίνω ακόμα καλύτερος. Τώρα, ανυπομονώ να τελειώσω τη σεζόν δυνατά και να επιστρέψω σπίτι!».

Το ξέσπασμα του Μανόλο στο Χ

Μετά την εξαιρετική του επίδοση, ο χάλκινος ολυμπιονίκης προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο X στην οποία αποκάλυψε πως τον είχαν αποθαρρύνει από το να ασχοληθεί με το άλμα επί κοντώ λόγω του χρώματος του δέρματός του.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Μου είχαν πει ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ. Τώρα είμαι ο πρώτος μαύρος άλτης με άλμα πάνω από τα έξι μέτρα! Μην εγκαταλείπετε ποτέ τα όνειρά σας».

Σχετικές ειδήσεις