Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου: Με ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β.Γουλανδρής» θα ολοκληρώσει τη θερινή αγωνιστική περίοδο και θαυποδεχθεί τη φθινοπωρινή για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης.

Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου: Με ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές
2'

Η ιστορική διοργάνωση θα διεξαχθεί για 57 η χρονιά, θα αρχίσει στις 29 Αυγούστου από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης και θα ολοκληρωθεί με την Τελετή Απονομής, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Στον αγώνα θα πάρει μέρος σχεδόν όλος ο αγωνιστικός στόλος που διαθέτει η χώρα μας ενώ ανάμεσα στα πληρώματα υπάρχουν ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης αλλά και συμμετοχές από το εξωτερικό.

Διοργανωτές όμιλοι είναι ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος.

«Για 57η φορά η Άνδρος περιμένει τα σκάφη και τα πληρώματα που θα αγωνιστούν στην πάντα απαιτητική διαδρομή. Φέτος με χρυσό χορηγό και πάλι το Group Private Banking της Eurobank, θα συμμετάσχουν πολλά νέα, ταχύτατα σκάφη με έμπειρες ομάδες, ολυμπιονίκες και πρωταθλητές και στόχο τον επίζηλο τίτλο. Το νησί θα υποδεχτεί αθλητές και φίλους με σειρά εκδηλώσεων τόσο πολιτιστικών όσο και γνωριμίας με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά σε live streaming, όπως καθιερώθηκε από πέρυσι, με θέαση από χιλιάδες φίλους της ιστιοπλοΐας σε δεκάδες χώρες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Φαίδων Ταμβακάκης.

Η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης και ο στόλος, αφού διανύσει 72 ναυτικά μίλια με ιδιαίτερες προκλήσεις, θα φτάσει στην πανέμορφη Χώρα της Άνδρου. Οι ιδιαιτερότητες του αγώνα και οι γεμάτες αδρεναλίνη στιγμές που ζουν οι ιστιοπλόοι έχουν δώσει στη
διοργάνωση το προσωνύμιο «The toughest race».

«Με χαρά ετοιμαζόμαστε για τον 57ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου, που και
πάλι θα φιλοξενήσει τις καλύτερες ελληνικές ομάδες να διαγωνιστούν στις δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες που περιλαμβάνει η διαδρομή Βουλιαγμένη - Άνδρος, περνώντας από τα περίφημα στενά του Καφηρέα. Εύχομαι καλά πανιά σε όλους», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος Γιώργος Προκοπίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή