Κυριακή των ντέρμπι: Ματσάρες σε ποδόσφαιρο και αιώνια «μάχη» τίτλου στο μπάσκετ

Γεμάτη από σπουδαίες αναμετρήσεις η μέρα, καθώς αναμετρώνται ΠΑΟΚ-Άρης και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τη Super League, ενώ έχουμε το πρώτο ντέρμπι αιωνίων στο μπάσκετ για τον τίτλο του Super Cup.
INTIME SPORTS

Τέλη Σεπτέμβρη και ο ελληνικός αθλητισμός θα ζήσει μία απ’ τις πιο «γεμάτες» Κυριακές της σεζόν. Η σημερινή μέρα για ποδόσφαιρο και μπάσκετ, περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια. Όσο νωρίς κι αν είναι στην αγωνιστική περίοδο, κρίνονται αρκετά το απόγευμα και το βράδυ. Τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ.

Στην καλαθοσφαίριση θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων για το 2024-25, στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο. Εκεί ο Παναθηναϊκός AKTOR (νίκησε τον Άρη στον ημιτελικό) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (επιβλήθηκε δύσκολα του Περιστερίου) για τον τίτλο του Super Cup. Σε ματς όπου βρίσκει τους αντιπάλους ανέτοιμους, με προβλήματα σημαντικών απουσιών, αλλά παράλληλα δεν παύει να είναι αγώνας τίτλου οπότε και μόνο για το πρεστίζ το σασπένς είναι μεγάλο.

Ο Εργκίν Αταμάν προανήγγειλε πως θα είναι ξανά εκτός ο Λορέντζο Μπράουν, ενώ μένει να φανεί αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αφήσει εκτός τον ΜακΚίσικ όπως έκανε στον ημιτελικό, αναφορικά με την 6άδα των ξένων που θα συμπεριληφθεί στη 12άδα.

Τεράστιο ενδιαφέρον φυσικά, θα έχει και η τριάδα των διαιτητών, καθώς υπήρξαν αρκετά θέματα στους ημιτελικούς, ειδικά στα κρίσιμα σημεία του ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Περιστέρι.

Το πρώτο απ’ τα πολλά ντέρμπι αιωνίων που θα διεξαχθούν στο μπάσκετ, αρχίζει στις 20:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ

Στην ποδοσφαιρική Super League δεν κρίνεται τίτλος όπως στο μπάσκετ, όμως τα ντέρμπι της ημέρας ίσως να είναι και κρισιμότερα αναφορικά με τον πρωταθλητισμό που κάνουν οι κορυφαίες ομάδες της χώρας. Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα διεξάγονται τα παραδοσιακά ματς των πόλεων. Η αρχή στις 20:30 στην πόλη της Μακεδονίας.

Ο ΠΑΟΚ μετά την αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ, επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα. Έχοντας ένα σπουδαίο ματς κόντρα στον Άρη. Οι «κίτρινοι» έδειξαν τα… δόντια τους κόντρα στον Ολυμπιακό την προηγούμενη εβδομάδα, τον οποίο και νίκησαν σχετικά εύκολα.

Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ως πρωτοπόρος θέλει να μείνει εκεί, ενώ ο Άρης ψάχνει ένα ακόμη αποτέλεσμα «σφραγίδα» πως μπορεί ακόμη και να μπει ανάμεσα στα τέσσερα κλαμπ που θεωρητικά διεκδικούν τον τίτλο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κόλεϊ, όμως πήρε στην αποστολή τον Λόβρεν. Αντίθετα, ο Άκης Μάντζιος θα πάει στην Τούμπα χωρίς Φαμπιάνο, Μάγιο και Χουάνκαρ. Έχοντας τον Σουλεϊμάνοφ που εξέτισε την ποινή 5 αγωνιστικών από τον περυσινό τελικό κυπέλλου.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αρχίζει στις 20:30 και θα μεταδοθεί απ’ το Novasports Prime.

Μία ώρα μετά (21:30) στην «OPAP Arena» θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Αθήνας. Αναμέτρηση με τεράστιο ενδιαφέρον για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Αμφότεροι οι «μονομάχοι» έχουν κάνει σημαντικές γκέλες ως τώρα (η Ένωση με Λαμία και Athens Kallithea, οι «πράσινοι» με Asteras Aktor και Athens Kallithea). Οπότε το ντέρμπι αυτό έχει τεράστιο «πρέπει» για να καλύψουν χαμένο έδαφος.

Παράλληλα, οι… ψίθυροι είναι πολλοί ακόμη και για τους προπονητές. Έτσι, ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα για όποιον κι αν έρθει, πέρα απ’ τη βαθμολογική απώλεια και την οπισθοχώρηση στη «μάχη» του τίτλου, θα φέρει και εσωτερικούς τριγμούς. Η γηπεδούχος ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και την απουσία ευρωπαϊκών αγώνων. Απ’ την άλλη ο Παναθηναϊκός πρέπει να σκεφτεί το ματς στην Μπάνια Λούκα που ακολουθεί, αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μία εβδομάδα μετά!

O Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί και Οντουμπάτζο. Τις προηγούμενες μέρες προπονήθηκαν Λαμέλα, Άμραμπατ και Ρότα, αλλά θα κριθεί απ’ τον προπονητή η χρησιμοποίησή τους και με ποιο τρόπο. Ο Ντιέγκο Αλόνσο απ’ την άλλη, άφησε εκτός τον Βαγιαννίδη και τον Μαξ, ενώ έχει στην αποστολή τον Μάγκνουσον.

Το μεγάλο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας θα αρχίσει στις 21:30 και θα μεταδοθεί απ’ τo Cosmote Sport 1.

Super League – 6η αγωνιστική

Σάββατο 28/9

Βόλος-Athens Kallithea 1-1

Asteras Aktor-Λεβαδειακός 1-1

Κυριακή 29/9

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 17:00 Cosmote Sport 1

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 18:00 Cosmote Sport 2

ΠΑΟΚ-Άρης 20:30 Novasports Prime

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 21:30 Cosmote Sport 1

Δευτέρα 30/9

Λαμία-Πανσερραϊκός 20:00 Cosmote Sport 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Π.Α.Ο.Κ. 13
2. A.E.K. 11
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10
4. Ο.Φ.Η. 8
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 8
6. ΑΡΗΣ 8
7. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 8
8. ASTERAS AKTOR 6-6αγ.
9. ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 5
10. ATHENS KALLITHEA 5-6αγ.
11. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5
12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-6αγ.
13. ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 4-6αγ.
14. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1