Μπατίστ: Έτοιμος με Ολυμπιακό

Τη βεβαιότητα ότι θα παρουσιαστεί έτοιμος για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, εξέφρασε

Τη βεβαιότητα ότι θα παρουσιαστεί έτοιμος για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Μάικ Μπατίστ. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» και αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του όσο και στα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο αλλά και την αγάπη που έχει στους «πράσινους» και… στο γιο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τον τραυματισμό του: «Είμαι εντάξει. Μου είπαν ότι όλα είναι πολύ καλά. Τώρα θα πρέπει να επανέλθω. Για λίγο καιρό να μην κάνω τίποτα πέρα από θεραπείες. Να δυναμώσω και πάλι τους μυς μου για να είμαι απόλυτα έτοιμος να ξαναμπώ σε ρυθμούς αγώνων. Με τον Ολυμπιακό θα είμαι έτοιμος και για τα παιχνίδια πριν τον Ολυμπιακό».

Για τον Ολυμπιακό: «Κόντρα στον Ολυμπιακό είναι πάντα δύσκολα και συναρπαστικά. Θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας, στο γήπεδο μας και θα πρέπει να ικανοποιήσουμε όλον τον κόσμο της ομάδας με μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα είναι δύσκολα. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς έχουμε το πλεονέκτημα. Παίζουμε στο σπίτι μας, θα έχουμε την βοήθεια των οπαδών μας και δουλεύουμε πολύ σκληρά στην προπόνηση. Προετοιμαζόμαστε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά και για το τοπ 16 που θα ξεκινήσει».

Για τον Μάριτς: «Είναι πολύ δύσκολο που η ομάδα αγωνίζεται χωρίς αυτόν, αλλά είναι δουλευταράς. Το καταλάβαμε από την πρώτη ημέρα. Είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο να είναι εκτός. Όταν θα γυρίσει θα είναι σαν να μην έλειψε ποτέ. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Εμπιστευτείτε με. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ όταν τον χρειαστούμε».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι ο αρχηγός μας. Ο ρόλος του φέτος είναι όντως διαφορετικός κι αυτό γιατί θα είμαστε εμείς ως ομάδα διαφορετικοί στη θέση του γκαρντ. Δεν έχουμε τόσο βάθος όσο είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρει ότι πρέπει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες για να πετύχουμε. Πάντα έπρεπε να το κάνει, άλλα ήμασταν διαφορετικοί».

Για την φετινή Ευρωλίγκα: «Οι πιθανότητες μας για την Ευρωλίγκα είναι ίδιες όπως όλων των άλλων 15 ομάδων που πέρασαν. Πέρσι αποκλειστήκαμε νωρίς όπως και το 2008. Είχαμε τραυματισμούς αλλά δεν είναι δικαιολογία. Αν μείνουμε υγιείς και φρέσκοι τότε θα τα πάμε καλά. Και μετά το τοπ 16 θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια σε έξι αγώνες. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και ακριβείς σε κάθε αγώνα. Περισσότερη προπόνηση, περισσότερο βίντεο. Περισσότερες βολές, σουτ, τρέξιμο, λιγότερα λάθη. Πρέπει να βελτιωθούμε στα πάντα για να διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες μας».

Για το γιο του: «Θα του πω τα πάντα. Για εμένα ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή μου. Όταν αποφασίσω να σταματήσω - δεν μπορώ να παίζω για πάντα - αυτό θα του πω. Ότι είναι η ζωή μου. Θα μάθει τα πάντα. Όλες τις μεγάλες μας στιγμές, τα άσχημα που έχουμε περάσει, τις στιγμές που γίναμε πρωταθλητές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα του απαντήσω σε όλα. Ό,τι πρέπει να ξέρει για τον Παναθηναϊκό θα το μάθει. Για έναν σύλλογο με αμέτρητα πρωταθλήματα, φοβερή παράδοση στο να νικάει και τους αμέτρητους παίκτες που έχουν έρθει σε αυτόν. Επίσης θα του πω πως είναι να παίζεις για τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα».