Μικρό το «πράσινο» καλάθι στο μεταγραφικό παζάρι

Σε ρηχά νερά θα κινηθούν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού...

Σε ρηχά νερά θα κινηθούν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η έλλειψη χρημάτων για την απόκτηση παικτών που θα αλλάξουν το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, υποχρεώνουν τους «πράσινους» να στραφούν σε φτηνές λύσεις και ενδεχομένως σε… δοκιμασμένες συνταγές.

Η παρέλαση των ονομάτων καλά κρατεί και αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν βαφτιστεί ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του τριφυλλιού. Άλλοι με «βαριά» βιογραφικά και άλλοι όχι. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Η αβεβαιότητα που επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή και με την κάνουλα από την οποία έρεαν άφθονα τα ευρώ να έχει κλείσει, καθιστούν απαγορευτική την όποια αισιόδοξη πρόβλεψη, σχετικά με την ενίσχυση των έμψυχου δυναμικού.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αλλά η πιο εφικτή λύση, όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή, είναι η επιστροφή στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές. Έτσι λοιπόν, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε και πάλι να φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι ο Ίβανσιτς!

Σε περίπτωση που η Μάιντζ δεν καταβάλει έως τις 31 Δεκεμβρίου ένα ποσό γύρω στις 250.000 με 300.000 ευρώ, τότε τα δικαιώματα του Αυστριακού μέσου θα επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό.

Από κει και πέρα, θα εξεταστεί η περίπτωση του Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος γύρισε στην Παιανία, μετά τον δανεισμό του στην Μέταλουργκ και από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί.

Με τις μεταγραφές όμως τι θα γίνει τελικά;

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο προσκήνιο βρίσκεται το όνομα του Μπερνάρ Κουμορτζί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον Γκανέζο ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου και την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Όσο για την περίπτωση του Ραφίκ Τζεμπούρ, για τον οποίο δημοσιεύματα κάνουν λόγο τελευταία πως ο Παναθηναϊκός καραδοκεί, όσο δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, τόσο αυτά θα αναπαράγονται. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός άλλωστε με την εκπνοή του 2010, είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη συνέχιση της καριέρας με όποια ομάδα επιθυμεί, κάτι που σημαίνει, ότι εφόσον συμφωνήσει με τους νταμπλούχους, θα ενταχθεί στο δυναμικό τους, είτε το καλοκαίρι, είτε με την καταβολή ενός μικρού ποσού.

Έτσι κι αλλιώς, από τη στιγμή που ο 26χρονος επιθετικός θα έχει συμφωνήσει με μια ανταγωνιστική ομάδα, δεν θα είναι προς όφελος του ιδίου, αλλά ούτε και των «κιτρινόμαυρων» να παρατείνουν μια ήδη… τελειωμένη συνεργασία, μέχρι το καλοκαίρι.